Feildømt straffe berget Juventus

Alvaro Morata ble felt klart, men skulle aldri hatt straffesparket som ga Juventus 1-0 i den første kvartfinalen mot Monaco.

For TV-reprisene viste at spanjolen bare skulle hatt frispark all den tid han ble tatt av Monaco-forsvarer Ricardo Carvalho utenfor sekstenmeteren ti minutter etter pause.

Dommer Pavel Kralovec blåste imidlertid for straffespark, en avgjørelse som var gal. Iskaldt skjøt Arturo Vidal, som har misbrukt to straffer denne sesongen, ballen elegant opp i krysset.

Monaco imponerte i tirsdagens mesterligakvartfinale. Laget fra fyrstedømmet tvang Juve-keeper Gianluigi Buffon til flere redninger, blant annet en fin redning allerede etter ni minutter da Ferreira Carrasco kom gjennom.

Serie A-leder Juventus innledet blekt. Særlig var friskmeldte Andrea Pirlo lenge tam i comebacket.

Veteranen var imidlertid mannen som spilte fri Morata i den omdiskuterte straffesituasjonen. Etter 74 minutter var Pirlo tom for krefter og ble byttet ut.

Vertene burde tatt ledelsen like før pause da Vidal ble spilt fri av Carlos Tevez, men bare for å skyte både over og utenfor alene med keeper.

Mot slutten roet Juve veldig ned for å unngå baklengsmål, og det ebbet ut med 1-0 til italienerne, kanskje ikke helt uventet all den tid Juve bare har sluppet inn fire mål på ni mesterligakamper denne sesongen.

Returkampen spilles 22. april. Juventus har ikke tatt seg til semifinalen siden 2003. Senere tapte laget finalen mot Milan. Året etter var Monaco finalist.