I RØDT: Liverpool synes Zlatan Ibrahimovic kler rødt, og vil gjerne at rødt blir hovedfargen hans neste sesong. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
I RØDT: Liverpool synes Zlatan Ibrahimovic kler rødt, og vil gjerne at rødt blir hovedfargen hans neste sesong. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU

Fotballryktene:
– Liverpool vil hente Zlatan på billigsalg

Og Manchester City vil holde tidenes garasjesalg for å få bort daukjøtt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Livet er litt bedre når en har et fotballrykte eller to å kose seg med.

Derfor har vi ikke bare ett rykte til deg. Vi har en hel rekke av dem.

Så det er bare å benke seg foran skjermen og velge hvilket eller hvilke du ønsker å tro kan bli noe av.

Størsteparten av ryktene blir aldri noe av. Men kanskje er det et eller to som faktisk har litt mer substans og kan bli noe mer enn bare et rykte.

Metro har kanskje flest rykter, og legger dermed også listen noe lavere for troverdigheten i dem. Nå spekulerer gratisavisen i at Liverpool kan stå klar med et bud på Zlatan Ibrahimovic etter at Paris Saint-Germain-eier Nasser Al-Khelaifi, i et intervju med Le Parisien, velger å frede Edinson Cavani, men ikke vil utelukke at svensken forsvinner til sommeren. Avisen spekulerer i at Ibrahimovic kan bli Liverpool-spiller for bare litt over 200 millioner kroner. Så spørs det om en klubb som nekter å gi Raheem Sterling en årslønn på drøyt 60 millioner, er villig til å matche Ibrahimovic' lønn på 120 millioner. Du tror det ikke før du får se det.

Og Liverpool ser virkelig ut til å være på offensiven. Ryktene om at Brendan Rodgers har innsett at han ikke kan handle fra øverste hylle ser ut til å være helt ubegrunnet. For ifølge Fichajes har Liverpool nå lagt inn et bud på i overkant av 200 millioner kroner på PSV Eindhovens toppscorer Memphis Depay. Men de får kamp av Manchester United, som i øyeblikket har en fordel med tanke på at de trolig spiller i Champions League neste sesong, mens Liverpool skal ha mye tur dersom det skal bli noe annet et torsdagsfotball på dem.

Og med to spisser på vei inn, så er det vel naturlig at en midtstopper er på vei ut. For klubben har ingen planer om å tilby Martin Skrtel noen kontraktsforlengelse med det første. Slovaken har ett år igjen av sin nåværende avtale, og føler seg ikke veldig ønsket på Anfield, skal en tro Daily Mirror. Og nå vil Napoli gjøre et nytt forsøk på å hente ham til Italia. Rafa Benitez, som hentet Skrtel til Liverpool, prøvde å kjøpe ham i fjor sommer.

Men Benitez kan være på vei tilbake til Premier League. Ifølge Daily Star skal ikke Manchester City være overbevist om at Patrick Vieira er klar til å overta som manager dersom Manuel Pellegrini blir løst fra kontrakten etter det som ser ut til å bli en fiaskosesong. Og da er Benitez, som fortsatt har familien sin boende i England, en overraskende kandidat til å ta over.

Og det kan bli noen utskiftninger på Etihad Stadium. Bruker du mest penger i hele fotballverden, så er alt annet gull en fiasko. Og nå sitter klubben med en røys med overbetalte 30-åringer, som ikke presterer. Et annet problem er at nesten ingen av dem er engelsk, noe som gir dem problemer med å stille full stall i Champions League. I sommerens storrengjøring så kan det se ut til at serberen Aleksandar Kolarov vender tilbake til Italia, med både Roma og Inter interessert. Ifølge Daily Mirror kan Tottenhams Danny Rose bli erstatteren. Han checker de fleste boksene. Ung, engelsk og forholdsvis god.

The Telegraph hevder at det er flere navn på listen som legges ut på garasjesalget på Etihad til sommeren. Yaya ToureSamir NasriEdin DzekoGael Clichy og Stevan Jovetic skal alle være tilgjengelig for interesserte klubber. I tillegg forsvinner Frank Lampard til New York City, mens James Milner står uten kontrakt ved sesongslutt. Med fire midtbanespillere på vei ut, så må noen inn også. Kevin de BruynePaul PogbaRaheem Sterling og Ross Barkley skal alle stå på handlelisten.

Men det er ikke bare Manchester City som vil ha Paul Pogba. Daily Express skriver at ledelsen i Manchester United har bedt om et møte med Juventus-ledelsen med tanke på en overgang for midtbanespilleren. United skal være villig til å gi drøyt 600 millioner kroner pluss Robin van Persie. Det gir vel en totalramme på rundt en halv milliard. Ikke ille for en spiller som Manchester United ga bort for tre år siden.

Manchester United har andre på handlelisten også. Daily Mail skriver i dag at de røde djevlene nå er favoritter til sikre seg Burnley-spissen Danny Ings til sommeren. Ings står uten kontrakt ved sesongslutt.

Nathaniel Clyne har lenge vært Louis van Gaals førstevalg som ny høyreback. Og nå sier Southampton-spilleren at han er smigret over at storklubber vil ha ham. Ifølge The Telegraph er også Chelsea interessert i 24-åringen.

En som trolig forsvinner fra Old Trafford til sommeren er Javier Hernandez. Den meksikanske erten har ingen fremtid under van Gaal. Nå ser Lazio ut til å stikke av med spissen. Men Liverpool, Tottenham, og West Ham vil fortsatt ha et ord med i laget, skriver Daily Star.

Arsenal prøvde seg med et bud på Borussia Dortmunds Ilkay Gündogan i januar, men det ble avslått av tyskerne. Nå melder Kicker at The Gunners er klar med et nytt bud på midtbanespilleren, som ikke ønsker å forlenge med Dortmund. Barcelona ønsker også Gündogan, men Arsenal skal være først i køen.

Atletico Madrid har lenge vært ute etter Santi Cazorla, som kanskje har vært Arsenals beste spiller denne sesongen. Nå bekrefter midtbanespilleren at han kommer til å vende hjem til Spania, men ikke til Atletico Madrid. Ifølge Daily Star kommer Cazorla til å avslutte karrieren i barndomsklubben Real Oviedo. 

En annen midtbanespiller som kan være på vei til Arsenal er Asier Illarramendi. 25-åringen har ikke fått den tilliten han har ønsket i Real Madrid. Denne sesongen har han bare startet sju kamper i Primera Division. Ifølge Fichajes skal et bud på nærmere 350 millioner kroner være på vei til den spanske hovedstaden. Liverpool skal også være interessert i den tidligere Real Sociedad-spilleren, men han ønsker å kjempe om trofeer og spille i Champions League.

Aston Villa har lagt planer for neste sesong. Og dersom de redder plassen i Premier League, så skal brasilianske Diego stå høyt på ønskelisten. 30-åringen, med fortid i Atletico Madrid, Werder Bremen og Porto, skal være misfornøyd med tilværelsen i Fenerbahce. Hans far uttaler til Milliyet at sønnen fort kan komme til å flytte på seg til sommeren.

Quiz: Hvem er de fem eldste målscorerne i Premier League i de årene ligaen har eksistert? Skriv forslagene dine i kommentarfeltet på Facebook. Svaret kommer i morgendagens rykter.