Politiet skjøt varselskudd da de pågrep knivmistenkt 

TRONDHEIM (TV 2): Politiet måtte avfyre varselskudd før de tirsdag pågrep en person de mistenker har knivstukket to personer på Trondheim Torg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den antatte gjerningsmannen sitter i arresten i Trondheim. Han framstilles for psykiatrisk vurdering.

– Vi ble varslet klokken 15.23 av flere innringere. Det ble meldt om knivstikking på Trondheim Torg, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politistrikt til TV 2. 

Politiet sendte ut det de hadde av enheter tilgjengelig. 

Varselskudd

– På stedet kom politiet over en person som ikke overholdt ordre. For å få kontroll på ham, ble det avfyrt varselskudd, opplyser Handegard. 

En mann ble pågrepet etter kort tid. 

Se den dramatiske pågripelsen av den mistenkte i videoen øverst.  

– Vedkommende sitter i arresten. Han framstilles for lege, for en psykiatrisk vurdering, opplyser politiet til TV 2 tirsdag ettermiddag. 

To til sykehus

To personer, en mann og en kvinne i 50-årene, er fraktet til sykehus etter hendelsen. Kvinnen behandles for skader i halsen, men det er uklart hvor alvorlige skadene er. Det er uklart hvilke skader mannen har fått.

Ifølge Adressa er Spesialenheten varslet om hendelsen, ettersom det ble avfyrt varselskudd. 

Politiet arbeider med å sikre spor på stedet. Det kan dreie seg om flere åsted. Det er også gjort mange vitneavhør etter knivstikkingen. 

Ble vitne til dramatikken

TV 2 har vært i kontakt med et av øyenvitnene, Jangir Jasim Taher. Han var ute med to kompiser for å shoppe da de fikk med seg dramatikken. 

– Det sto tre personer og snakket. Helt plutselig trakk han ene kniv og stakk en dame rett i halsen, forteller Jasim Taher til TV 2. 

Kvinnen ramlet på bakken, og folk kom til for å hjelpe. 

– Brydde seg ikke om varselskudd

En mann, som var sammen med kvinnen, klarte å løpe fra mannen med kniv. Knivmannen skal ha tatt opp jakten, men ble sliten og stoppet opp.

Store deler av Trondheim Torg er sperret av etter knivstikkingen tirsdag ettermiddag. Foto: Sophie Bergersen/TV 2
Store deler av Trondheim Torg er sperret av etter knivstikkingen tirsdag ettermiddag. Foto: Sophie Bergersen/TV 2

– Da politiet kom, siktet de på ham for å få ham til å slippe kniven. Da han ikke gjorde det, skjøt en av politimennene et skudd i luften, før han igjen siktet på mannen med kniv. En annen politimann brukte trolig pepperspray mot mannen, og til slutt fikk de kontroll på ham, forteller Jasim Taher.