Marit Bjørgen fortsetter som skiløper

Langrennsdronningen vil gå videre på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Trondheim/Oslo (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen legger ikke opp som langrennsløper.

Det melder hun selv mandag på en tilstelning hos Trøndersk Skilaug ifølge NTB.

Spekulasjonene om skistjernens fremtid har gått siden lenge før forrige sesong var slutt, men 35-åringen har ikke villet gi et klart ja eller nei på spørsmålet.

– Jeg tok litt betenkningstid fordi jeg måtte være hundre prosent sikker på at jeg er motivert til å gjøre den jobben som må til nå i sommer. Og det kjente jeg at jeg var, forteller Marit Bjørgen til TV 2 Sporten.

Egentlig hadde skidronningen bestemt seg for å offentliggjøre avgjørelsen først fredag denne uken, men valgte å røpe det allerede mandag kveld.

 Jeg hadde jo bestemt meg. Og så er det mange viktige folk for skisporten her, så da plumpet jeg ut med det, det var ikke helt planlagt, sier Bjørgen.

Selv om Bjørgen er blitt 35 år, har hun ingen problemer med å motivere seg for nok en sesong.

– Jeg ønsker å utvikle meg og sette ny mål. Jeg har jo en fantastisk jobb, og er ikke lei enda. Det er jo Tour de Ski, Tour de Canada og verdenscupseier sammenlagt som er målene neste sesong. Jeg håper å kunne slå fra meg neste sesong, det er derfor jeg har valgt å fortsette, fastslår Bjørgen til TV 2 Sporten.

Lagvenninne på landslaget, Therese Johaug, mener det er fantastiske nyheter at Bjørgen har valgt å fortsette på landslaget.

– Jeg er veldig veldig glad! Hun betyr mye for min satsing og karriere. Hun er et flott forbilde å ha på lag og gir mye av seg selv som langrennsløper og som venninne, sier Johaug til TV 2 Sporten - og får full støtte fra Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Det er jo fantastisk at Bjørgen fortsatt er topp motivert. Hun er en styrke for hele miljøet, så jeg er takknemlig for at jeg får lære et år til, sier hun til TV 2 Sporten.

Glad langrennssjef
Avtroppende langrennssjef Åge Skinstad, er ikke overrasket over beslutningen til Bjørgen.

– Jeg har visst om dette en liten stund. Jeg hadde selvsagt respektert om hun hadde gitt seg, men er veldig glad for at hun fortsetter, sier Skinstad til TV 2.

Han mener Skiforbundet drar stor nytte av at dronningen fortsetter.

–  Det er på en måte den aller beste evalueringen av opplegget vårt at verdens beste ikke klarer å gi seg. Samtidig betyr det at hun selv ser at hun kan bli bedre på alt. Hun ser nye muligheter for seg selv. Og det er veldig spennende.

Samtidig innrømmer han at livet i forbundet, blir lettere med, enn uten Marit Bjørgen.

– Det gjør det lettere for alle, selv om vi skulle greid å lage et godt opplegg med de andre vi har. Vi vet hun er en bauta, og betyr enormt mye for alle på laget, og alle oss andre rundt. At hun fortsetter gjør det litt lettere for hele norsk langrenn. Dessuten gir det oss minst ett år lengre tid å planlegge et liv uten Marit Bjørgen, påpeker en glad Skinstad.

– Fantastisk flott

Nyheten blir garantert mottat med jubel over det ganske land.

– Det er fantastisk flott og veldig, veldig hyggelig at Marit Bjørgen fortsetter. Nå har hun brukt lang tid på å tenke på om hun skulle fortsette eller ikke, og kommet frem til at det som var mest riktig for henne, sier TV 2s langrennsekpsert Odd-Bjørn Hjelmeset og slår fast:

– Denne nyheten gleder ikke bare meg, men hele laget, alle som er rundt henne og alle som er glade i langrenn.

– Hvorfor tror du Bjørgen valgte å fortsette?

– Marit har aldri sagt et klart nei. Hun har vel aldri sagt verken ja eller nei, men etter en slik fantastisk karriere er det klart at hun måtte tenke seg om. Det er ikke mesterskap neste sesong, og Bjørgen har mange mesterskapsmedaljer og har vunnet alt som det er mulig å vinne. Derfor tror jeg at hun fortsatte fordi å gå langrenn er det som betyr mest for henne i livet. Og det er helt fantastisk, svarer han.

Enorm suksess

Marit Bjørgen har tatt 14 VM-gull og seks OL-gull, mens det i verdenscupen er blitt 102 seire (75 individuelle + 27 stafett).

To av VM-gullene kom denne sesongen, som ble kronet med seier i Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt. Det var hennes fjerde store krystallkule etter 2004/2005, 2005/2006 og 2011/2012.

Se bilder fra Bjørgens fantastiske karriere øverst.

35-åringen tar nå fatt på en ny sesong, en sesong som er blottet for internasjonale mesterskaper. 

Tour de Ski og en ny tour i Canada er blant de største hendelsene den kommende sesongen.

– Kommer til å fortsette å vinne skirenn

Dermed kan det være klart for flere år fra Marit Bjørgen. Det kommer et VM i Lahti i 2017, samme sted som hennes første VM i 2001, og OL i 2018 er i Pyeongchang.

– Det er jeg som må finne ut av hva jeg lyst til å gjøre. Nå har jeg ikke hatt noen tanker rundt det, men når sesongen er ferdig må jeg tenke hva jeg skal gjøre fremover. Neste sesong er det ikke mesterskap, men det er et OL om tre år. Jeg har skrevet avtaler frem til 2018, så det kan være aktuelt, sa Bjørgen til TV 2 i februar.

Odd-Bjørn Hjelmeset tror ikke at det blir noe problem for Bjørgen å hevde seg fremover.

– Ja, vi så jo at hun maltrakterte konkurrene i Holmenkollen og vant gull i VM, selv med litt dårlig form. Hun vinner skirenn etter skirenn, og det kommer Marit til å fortsette å gjøre. Marit Bjørgen er den som stiller fem på åtte når morgentreningen skal gjennomføres, og fem på fire før ettermiddagøkten. Marit har alt som skal til for å vinne mer i både ett og to år fremover, svarer Hjelmeset.