I GRØNT: Jordan Spieth fikk den grønne blazeren som bevis på at han har vunnet US Masters.  REUTERS/Jim Young
I GRØNT: Jordan Spieth fikk den grønne blazeren som bevis på at han har vunnet US Masters.  REUTERS/Jim Young

21-åring kopierte Tigers Masters-rekord

Jordan Spieth (21) ble den femte som leder fra start til slutt i US Masters.

– Dette er den mest utrolige uka i mitt liv, sa Spieth like før han ikledde seg den grønne jakken som alle Masters-vinnere får ta på seg når seieren er et faktum.

Men før han kom så langt hadde han herjet med sin motstandere på den krevende banen i Augusta, Georgia. Med en putting verden neppe har sett maken til før, var unggutten fra Texas aldri truet.

Etter en åpningsrunde på 64 torsdag, kikket han seg aldri tilbake. Dermed ble han den femte spilleren gjennom tidene som vinner etter å ha ledet samtlige fire dager.

Med to slag under par siste dag endte 21-åringen til slutt på 18 slag under par. Det er den samme scoren Tiger Woods fikk da han vant Masters for første gang som 21-åring i 1997.

Mange ventet nok at Spieth, sin unge alder tatt i betrakting, skulle bli nervøs og feile på siste runde søndag. Men etter birdies på første og tredje hull, senket han skuldrene. De nærmeste utfordrerne, Justin Rose (England) og Phil Mickelson (USA), klarte aldri å sette ordentlig press på lederem. (©NTB)