Storspilte mot Newcastle: – Rodgers må sikre seg Sterling på lang sikt

Raheem Sterling bidro sterk til å senke Newcastle på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Newcastle 2-0 (1-0): 

Se fyldig sammendrag av kampen øverst!

En scoring av Raheem Sterling og Joe Allen sørget for 2-0-seier til Liverpool over Newcastle mandag kveld.

Avstanden opp til Manchester City på fjerdeplass er nå fire poeng for Brendan Rodgers menn.

Raheem Sterling, som de siste ukene har blitt koblet til Arsenal etter at unggutten takket nei til Liverpools tilbud om kontraktsforlengelse, spilte en svært god kamp for Liverpool mot Newcastle.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener manager Brendan Rodgers må strekke seg langt for å beholde unggutten på Anfield.

– Da havner Sterling i overskriftene i morgen også. Det var en vakker scoring, og han ser på ingen måte ut til å være preget av aviskriveriene. Han viste hva Liverpool-fansen kommer til å savne hvis han finner seg en ny arbeidsgiver. Og hvorfor det er viktig for Brendan Rodgers å sikre seg Sterling på lang sikt, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter Sterlings 1-0-scoring.

Liverpools manager hyller Sterling etter kampen.

– Raheem scoret et vidunderlig mål for oss, men i andreomgang ga vi bort ballen for lett. Sterling er en veldig verdifull spiller og kommer til å bli en stor spiller for oss. Han spilte en strålende kamp, men kanskje er han selv skuffet fordi han ikke scoret flere mål. Sterling er alltid en trussel mot motstanderne. Sterling er en ung gutt og det har vært mye i pressen om ham i det siste, og dette må han håndtere. Jeg skal ta en prat med ham i løpet av uken om dette, sier Brendan Rodgers.

– Skal sikre oss fjerdeplassen
Tidligere Wigan-trener Uwe Rössler tror imidlertid ikke Liverpool sikrer seg fjerdeplassen, til tross for at rødtrøyene fra Anfield nærmer seg Manchester City på tabellen.

– Hva skal jeg si? Manchester City må begynne å vinne igjen, og alt handler om at spillerne må vise karakter. Men jeg tror Manchester City tar fjerdeplassen. De ligger fire poeng foran Liverpool og har alt i deres egne hender, mente tyskeren.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson mener seieren var svært viktig for Liverpool.

– De siste ukene har vært tøffe for oss, og nå gjorde vi det riktig igjen. Det var et godt resultat og ekstra gledelig at vi klarte å holde nullen. Nå må vi bare fortsette å vinne kamper og vise resultater som mot Newcastle, og vi vil virkelig ha den fjerdeplassen, sa Sterling til TV 2 Sporten etter kampen.

Brukte bare ni minutter
Liverpool brukte bare ni minutter på å ta ledelsen mot Newcastle.

Sterling rundet to Newcastle-spillere før han plasserte ballen i lengste hjørnet bak Tim Krul. Scoringen var 20-åringens ellevte totalt og sjuende i ligaen denne sesongen.

Anført av Coutinho og Sterling fortsatte Liverpool å skape en rekke gode muligheter resten av omgangen. Newcastle var heldige som kunne gå i garderoben med kun 1-0, men like før dommeren blåste til pause, måtte Liverpool-keeper slå til med en mesterlig redning etter Perez Ayozes' heading. 

– Newcastle snytt for straffespark
Dessuten burde Newcastle hatt straffe da Perez Ayoze gikk ned innenfor feltet seks minutter før pause, men dommer Lee Mason vinket spillet videre.

– Det var fantastisk å se Liverpool de første 40 minuttene. Da så jeg mange likheter med Barcelona i måten de fremstod på. Men sitasjonen etter 39 minutter mener jeg er definitivt straffespark til Newcastle. Det var klønete gjort. Og etter det så det ut som om Liverpool-spillerne ble redde, sa tidligere Wigan-manager Uwe Rösler til TV 2 Sporten i pausen.

Han fikk støtte av Petter Myhre.

– Det ser ut som om Lovren bommer på ballen, og tar spilleren, mente Myhre etter å ha sett TV-bildene.

– Suksess eller fiasko for Liverpool
Uwe Rösler mener Liverpools sesong kan ende med suksess eller fiasko.

– Hele klubben fikk et løft etter resultatet mot Blackburn i FA-cupen. Dersom klubben vinner FA-cupen og sikrer seg en topp fire-plassering, så vil dette ha vært en veldig suksessrik sesong. Men dersom de ikke lykkes med dette, hvordan skal da sesongen evalueres? Vinner Liverpool ikke cupen, og havner utenfor topp fire, så har det ikke vært en god sesong, sier Uwe Rösler til TV 2 Sporten under sendingen fra Anfield.

TV 2-ekspert Petter Myhre er helt enig.

– Dersom Liverpool havner utenfor topp fire, så er det en mislykket sesong. Liverpool hadde en topp fire-plassering og et cuptrofé som mål, og hvis de ikke klarer dette så vil nok også manager Brendan Rodgers være enig i at Liverpool ikke lyktes denne sesongen, konstaterer han.

Newcastle-spiller så rødt
I det 70. minutt øket Joe Allen til 2-0-seier for Liverpool, etter at han utnyttet en glipp i Newcastle-forsvaret. Et kvarter tidligere kunne Raheem Sterling blitt tomålsscorer, men 20-åringen satte ballen like utenfor alene med Tim Krul.

Ni minutter før slutt måtte Newcastles Sissoko forlate banen etter å ha pådratt seg to gule kort i løpet av kampen. 

– Taklingen mot Lucas var kanskje verdt rødt kort alene, så det var riktig å vise ham ut, fastslo Øyvind Alsaker.

Slik startet lagene på Anfield:
Liverpool: Mignolet - Johnson, Lovren, Can, Moreno - Henderson, Lucas, Allen - Ibe, Sterling, Coutinho.

Newcastle: Krul - Taylor, Jaanmat, Williamson, Colback - Anita, Abeid, Sissoko - Cabella, Perez, Obertan.