BYTTER KLUBB? Engelske aviser har den siste tiden hevdet at Theo Walcott gå til Liverpool i en byttehandel med Raheem Sterling i sommer. Foto: Scanpix.
BYTTER KLUBB? Engelske aviser har den siste tiden hevdet at Theo Walcott gå til Liverpool i en byttehandel med Raheem Sterling i sommer. Foto: Scanpix.

– Sterling til Arsenal vil være århundrets handel for Liverpool

Paul Merson mener Brendan Rodgers ikke bør være i tvil om å kvitte seg med Raheem Sterling i en byttehandel med Theo Walcott.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Newcastle kl 21.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Engelske aviser har den siste tiden hevdet at Raheem Sterling kan komme til å forlate Liverpool til fordel for Arsenal neste sesong i en sensasjonell byttehandel med Theo Walcott, pluss penger.

KLAR TALE: Paul Merson mener Liverpool bør selge Raheem Sterling.
KLAR TALE: Paul Merson mener Liverpool bør selge Raheem Sterling.

Sterling nekter foreløpig å skrive under på en forengelse med Liverpool, noe som har ført til at ryktene om en mulig byttehandel med Walcott bare har økt i omfang i britiske medier.

– Århundrets handel for Liverpool
Tidligere Arsenal-spiller Paul Merson, som nå jobber som fotballekspert i Sky Sports, mener Liverpools manager Brendan Rodgers ikke bør være i tvil om å takke ja til en byttehandel som involverer Sterling og Walcott.

– Dersom Theo Walcott går til Liverpool, Raheem Sterling signerer for Arsenal og Liverpool får penger i tillegg, mener jeg at Liverpool har gjennomført århundrets beste overgangsavtale, sier Merson til Sky Sports News.

Merson tror nemlig at Sterling ikke kommer til å fortsette utviklingen, og stempler unggutten som pengegrisk,

– Dersom Sterling går til Arsenal tror jeg ikke at han får spille. Jeg mener at Sterling ikke passer inn i Arsenal. Han tenker ikke raskt nok og sender pasningene sine for sent, mener Merson.

Og legger til:

– For meg er det helt utrolig at Liverpool, som er en av de største klubbene i verden, tilbyr ham 1,2 millioner kroner i uken, og han ikke synes det er godt nok. Jeg tror Sterling kommer til å slite fremover. Fansen vil nok snart snu seg mot ham. Derfor bør han få hodet sitt på rett plass og takke ja til Liverpools forslag. Jeg mener at Sterling har fått svært dårlige råd. Eller, verre enn dårlige råd. Han er 20 år gammel og har blitt tilbudt 1,2 millioner kroner i uken, poengterer Merson i Sky Sports studio.

Mener Liverpool ikke har råd til å hvile spillere
Med Citys 2-4-tap for Manchester United i går er det nå syv poeng opp til fjerdeplassen på tabellen. Vinner Liverpool mandagens kamp mot Newcastle på Anfield er det fire poeng opp.

Den tidligere Liverpool-legenden Jamie Carragher mener at det dermed ikke er noen grunn til å hvile sentrale spillere mot Newcastle.

– Det er fortsatt ikke over. De må bare kjøre på. Det er seks dager igjen til semifinalen i FA-cupen, så det er ingen grunn til å hvile spillere. Liverpool må komme seg så nærme topp fire som de klarer, sier Carragher ifølge Liverpool Echo.

– City kan tape for alle 
– Brendan Rodgers sa etter Arsenal-kampen at de bare kunne glemme fjerdeplassen. Men jeg så mest mot Manchester United på det tidspunktet. De hadde noen vanskelige kamper foran seg mot City og Chelsea. Jeg regnet ikke med at City kom til å være med i jakten på Mesterliga-plassen. Men med de resultatene de har hatt den siste tiden må man begynne å se mot dem nå, sier han til talkSPORT. 

Carragher tror likevel City klarer å karre til seg en topp fire-plassering.  

– De tapte for Burnley og for øyeblikket ser det ut som om de kan tape for hvem som helst, men med de kampene de har igjen på papiret forventer jeg at City gjør nok til å klare topp fire. Spesielt siden Liverpool har  igjen Chelsea, sier han. 

Steven Gerrard og Martin Skrtel må stå over mandagens kamp med karantene.  Adam Lallana er usikker. Newcastle må klare seg uten Papiss Demba Cisse og Fabricio Coloccini.  Begge med karantene.