VEKKER REAKSJONER: Pastor Tommy Dahlman sier Bibelen er klar i sitt syn på homofile. Foto: tommydahlman.se
VEKKER REAKSJONER: Pastor Tommy Dahlman sier Bibelen er klar i sitt syn på homofile. Foto: tommydahlman.se

Svensk pastor og politiker:
– Homofile kommer til helvete

– Bibelen er ingen roman, sier pastor Tommy Dahlman.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kronikk i den svenske kristne avisen Dagen har vakt betydelig oppmerksomhet i vårt naboland. 22 pastorer i pinsebevegelsen står bak innlegget, hvor de gjør rede for pinsemenighetens syn på homoseksualitet.

«Vi mener at praktiserende homoseksualitet, ut fra hva Bibelen sier, er synd. (...) (Vi) ser det som en synd mot både det enkelte mennesket, forsamlingene og oss selv om vi ikke er tydelige i spørsmål der Bibelen utvetydig sier at om du lever på denne måten, så arver du ikke Guds rike. Med andre ord, i så fall kommer du ikke til himmelen.»

Var kandidat til Riksdagen

Tommy Dahlman er den mest profilerte pastoren som signerer innlegget. Dahlman var riksdagskandidat for Kristdemokraterna i Västra Götaland i fjor høst.

Avisa Expressen har spurt pastoren, som har base i Trollhättan, om dette innebærer at homofile ender i helvete.

– Ja, slik må det være. Det finnes en dobbel utgang. Man kan gå tapt. Og kommer man ikke til himmelen, kommer man til helvete. Vårt oppdrag er å fortelle det til mennesker.

– Det høres hardt og kjærlighetsløst ut?

– Ja, og det er jeg den første til å erkjenne. Men Bibelen er ingen roman. Og kristendom er ikke å strykes med hårene, men det finnes ubekvemme og vanskelige sider av kristendommen.

– Alternativet for en homoseksuell er ifølge deg å leve i sølibat?

– Ja, slik er det.

I strid med partiprogrammet

Da han ble nominert til en plass i nasjonalforsamlingen, forklarte Dahlman at han sto bak KDs program. Men ifølge partiprogrammet skal ingen mennesker diskrimineres på grunn av seksuell legning.

Urban Eklund, som satt i partiets nominasjonskomité, sier til Expressen at han ville blitt diskvalifisert om han ytret offentlig at homofili er synd. Om han mener det privat, er en annen sak.

I et blogginnlegg søndag skriver pastor Dahlman at han var forberedt på oppstyr og at ingen skal synes synd på ham.

– I Sverige tror dessverre den største delen av kristenheten at man gjennom å være så rund vinner menneskers engasjement. Ja, vi ser jo hvordan det har gått med den saken. Den svenske kirken er allerede i dag en folkekirke uten folk, skriver han.