VANNSKREKK: Skuespiller Ane Dahl Torp under presentasjonen av Det Norske Teatret sitt vårrepertoar for 2015.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
VANNSKREKK: Skuespiller Ane Dahl Torp under presentasjonen av Det Norske Teatret sitt vårrepertoar for 2015. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Ane Dahl Torp (39) skremt med tørrdrukning på filmsett

I den kommende norske katastrofefilmen «Bølgen» måtte skuespiller Ane Dahl Torp oppholde seg flere timer i vannet hver dag – ingen ideel arbeidsplass for en med vannskrekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Det er knyttet store forventninger til den norske katastrofefilmen «Bølgen» som har premiere til august.

Monsterbølge

Filmen er en dramatisering av teorien om at fjellpartiet Åkerneset en dag vil rase ut i Geirangerfjorden, og skape en monsterbølge som med en voldsom og dødelig kraft vil utslette alt liv i fjordområdet

I filmen spiller Ane Dahl Torp en av hovedrollene sammen med Kristoffer Joner og er også gjest i fredagens Senkveld på TV 2. 

TRIVES BEST PÅ LAND: Ane Dahl Torp og Jonas Hoff Oftebro er gjester i sofaen hos Thomas og Harald i Senkveld. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures/TV 2
TRIVES BEST PÅ LAND: Ane Dahl Torp og Jonas Hoff Oftebro er gjester i sofaen hos Thomas og Harald i Senkveld. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures/TV 2

Er redd for vannet

Mye av filmen utspiller seg naturlig nok i det våte element, og hos Thomas og Harald fortalte Torp om hvilken enorm utfordring det var for henne personlig å måtte oppholde seg timevis i vannet under innspillingen.

– Jeg liker ikke vann, og jeg liker ikke å bade. Med en gang jeg kommer ut i vannet om sommeren så vil jeg opp på land. Jeg er redd for vann, innrømmet Torp.

Det var spesielt scenene der hun måtte holde hodet under vann i lange perioder som skapte mest ubehag, forteller hun i fredagens Senkveld.

Fløt som en tønne

Ane Dahl Torp hadde også omtanke for sin skuespillerkollega Kristoffer Joner, som tidligere har vært åpen om at han har angst for det meste – også for dypt vann, forteller Torp.

GOD OPPDRIFT: Kristoffer Joner hadde problemer med å synke i vannet under opptakene til katastrofefilmen Bølgen. Her på pressedagen for filmen
GOD OPPDRIFT: Kristoffer Joner hadde problemer med å synke i vannet under opptakene til katastrofefilmen Bølgen. Her på pressedagen for filmen "Død Snø 2". Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Han likte ikke dette, heller. Men så viser det seg at fyren er halvt fisk! Han lå og duppet helt øverst i vannet og dykkerne på settet sa til meg «herregud, se så høyt han flyter i vannet!». Han må tydeligvis ha røyket på seg noen enorme lunger som gjør at han flyter i vann som en tom tønne, fortalte Ane Dahl Torp og lo.

Skremt med tørrdrukning

Til Senkveld hadde skuespilleren med seg Jonas Hoff Oftebro (19) som også spiller i filmen. Under opptakene i et kjempebasseng i Romania som skulle simulere et oversvømmet hotell, ble de spurt av en i produksjonen om de noen gang hadde hørt om tørrdrukning, fortalte Oftebro.

– Hun forklarte at det er når man har svelget mye vann ned i lungene, og så går man og legger seg om kvelden og så drukner man mens man ligger og sover, forteller Oftebro i sendingen.

Ane Dahl Torp hadde også hørt en annen teori på settet:

– At spedbarn kunne dø noen timer etter bading dersom de hadde svelget mye vann.

Måtte svømme med blylodd

En annen utfordring som møtte skuespillerne var at de i tillegg til våtdrakter og sammensydde kostymer måtte ha på seg tunge blylodd slik at de skulle synke raskere under vann i bassenget. Heller ikke dette hjalp på vannskrekken.

– Vi var i vannet tolv timer daglig og måtte naturlig nok lære å holde pusten lenge under vann, fortalte Torp.

– Hvor lenge da?, spør Numme.

– Jeg har en personlig rekord som jeg er skikkelig stolt av, men som jeg angret som en hest på at jeg hadde tatt, for da holdt jeg pusten i tre minutter. Det var skikkelig demotiverende for meg for det var så fælt, og jeg tenkte at dette gjør jeg aldri mer.

MUSIKALSK GJEST: En opplagt og humoristisk Josh Groban stiller i fredagens Senkveld. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures/TV 2
MUSIKALSK GJEST: En opplagt og humoristisk Josh Groban stiller i fredagens Senkveld. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures/TV 2

Statue-tigging og Raske menn

I fredagens Senkveld forteller Torp og Oftebro mer om hva som skjedde i kulissene under innspillingen. Sangeren Josh Broban (34) stiller på scenen og snakker om musikk- og skuespillerkarrieren – og om eldre damer som tafser under konserter.

Raske menn er igjen aktuelle med nytt show og har laget en alternativ Senkveld-vignett mens skiløper Øystein Pettersen (32) har gjennomført et skjult kamera-opptak med skyhøy puteføring.

Thomas tar hevn

Og se hvordan Thomas Numme tar en grundig hevn på Rønneberg etter forrige ukes Senkveld Surprise.

Senkveld: hver fredag kl 22.15 på TV 2.