Oilers-stjerne viste «strupetegn» etter 0-3-tapet

Storhamar slo Oilers 3-0. Det likte ikke Oilers' Josh Soares.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers-Storhamar 0-3

Videosammendrag ser du øverst.

Én Storhamar-scoring i den første, én i den andre og én i den tredje perioden var mer enn nok til at Storhamar gikk seirende ut av den tredje NM-finalekampen mot Stavanger Oilers.

– Jeg viste at Storhamar sin plan var å styre kampen. Spillerne mine var passive og lite gode med pucken. Det ble stress og mas – og ikke noe flyt i det offensive, sier Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2.

– Det er fint å vinne. I dag var vi mer innstilte på å jobbe hardere. Laginnsatsen er enorm, vi blokkerer skudd og står på. Nå skal vi fortsette å ta en kamp om gangen, kommer det fra Storhamar-spiller Jimmy Andersson.

– Vi spiller veldig smart. Jeg er også fornøyd med selve kvaliteten på spillet i dag, sier Storhamar-trener Alexander Smirnov.

Oilers-stjerne provosert
Mot slutten av kampen, etter Storhamars 3-0-scoring, ble Oilers' Josh Soares så provosert at han viste «strupetegn» (tegnet der man lar fingrene gli over halsen for å signalisere «I'll cut your throat».) mot Storhamar-spillerne. 

I intervju med TV 2 etter kampslutt forklarte Soares episoden slik:

– Jeg mente bare at jeg skal gå etter dem slik de gikk etter hodet mitt. Jeg er blitt truffet i hodet så mange ganger. Jeg bruker en beskyttelse, men slik holder de altså på. De går etter hodet mitt og da skal jeg gå etter deres hoder.

Han forklarte også at han reagerte på måten Storhamars spiller feiret scoringen på.

– Jeg tror dere alle så det. Han feiret slik som det der på vår hjemmebane, og det liker jeg ikke. Du scorer i tomt mål og sklir ned isen slik som det der? sier Soares.

Oilers er ikke vant til å gå målløse av isen på hjemmebane, og Soares innrømmer at han var frustrert.

– Det er litt frustrerende. Vi har 45 skudd og de blokkerer mange. Du vil score, men ingenting gikk vår vei. De spilte bra også, sier Oilers-spilleren.

– Jeg skjønner ikke hvorfor han gjør det. Det er bare ren frustrasjon, var trener Patrick Thoresens reaksjon på Soares' gestikulering.

Jevn førsteperiode
Begge lag gikk ut i et forrykende tempo, men i løpet av de første sju minuttene var det forholdsvis rolig foran de to målene.

Men så smalt det fra bortelaget. Luke Mofatt sendte gjestene i føringen, og et par Oilers-sjanser og like mange Storhamar-sjanser seinere, gikk lagene i garderoben for kampens første pause – på stillingen 1-0 til Storhamar.

Nydelig finte før 2-0
Ni minutter ut i den andre perioden doblet Storhamar ledelsen ved Jacob Berglund. Svensken fintet ut Oilers-keeper Ruben Smith, før han satte inn gjestenes andre scoring.

Etter at de første 40 minuttene var ferdigspilt, stod det fortsatt 0-2 i DNB Arena. Kampen hadde virkelig utviklet seg til å bli en dramatisk affære med flere sjanser og utvisninger til begge lag.

Leder 2-1 i kamper
Tross forholdsvis gigantiske sjanser til begge lag, forble den tredje og siste perioden målløs – helt til det gjenstod et drøyt minutt. Oilers tok ut keeperen, Storhamars Erik Skadsdammen fikk tak i pucken og sendte den rett i det åpne buret til 3-0.

Dermed var det hele i realiteten avgjort, og etter litt knuffing og småkrangling mellom de to lagene, gikk sluttsignalet i DNB Arena – på stillingen 3-0 til bortelaget.

Stavanger Oilers vant det første møtet mellom de to i Stavanger. I finalekamp nummer to var det Storhamar som trakk det lengste strået.

Neste finalekamp – den fjerde i rekken – spilles søndag. Storhamar leder nå 2-1 i kamper.