– Håper dette teller som en ekstra landskamp

Norges keeper etter den omstridte straffesituasjonen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se straffescoringen i videovinduet over.

Torsdag kveld kunne de norske jentene endelig juble etter å ha sikret seg EM-billett til sommerens sluttspill i Israel. 

For Norges keeper, Aurora Watten Mikaelsen, ble det en mildt sagt spesiell dag. Først satt hun på benken og så lagvenninnene vinne 8-1 mot Nord-Irland i Norges siste kvalifiseringskamp.

Deretter måtte hun i aksjon på straffesparket og de påfølgende sekundene av overtiden av kampen mot England på Seaview Stadium i Belfast. Kampen måtte spilles på nytt etter at England la inn protest på en gal dommeravgjørelse. 

Les mer her:  Norges J19 må spille kamp på nytt etter kontroversiell straffeavgjørelse

Håper på en ekstra landskamp på CV-en
England scoret på straffen og kampen endte 2-2. 

– Jeg håper dette teller som en ekstra landskamp sånn at jeg får en ekstra kamp på CV-en. Det er vel det eneste det går an å få ut av en sånn kamp, sier keeper Mikaelsen etter kampen.

Hun forberedte seg til den mye omtalte omkampen ved å studere Englands straffeskytter - Leah Williamson – på video.

– Jeg har fyrt meg opp i hele dag. Jeg har jobbet med video og sett hvor hun pleier å sette dem. Hun har hatt tre til høyre og en til venstre. Denne la hun til venstre, sier keeperen om straffen. Arna-Bjørnar-keeperen var etter straffesparket, men ballen snek seg inn helt inne ved stolpen. 

Allerede før straffesparket var det klart at Norge ville være sikret EM-plass med seier eller uavgjort i møtet med England.

 – Det føles godt. Vi har absolutt noe i EM å gjøre. Spesielt kampen mot England var vi gode. Under kampen i kveld gikk det greit. For vi visste vi allerede var klare. Det hadde vært verre om den situasjonen ble avgjørende, sier landslagstrener Nils Lexerød. 

– Tunge dager
Klepps Tuva Hansen laget straffesparket i den opprinnelige kampen som ble spilt lørdag. Hun har hatt tunge dager etter at det ble klart at England protest ble tatt til følge og kampen måtte spilles om igjen.  

– Det har vært tungt, men jeg har klart å holde masken. Med hånden på hjertet kan jeg si at det ikke var straffe. Jeg har videobevis på det. Kampen i dag gikk som det måtte gå. Vi ble fornøyde og de ble fornøyde. Vi har blitt bestevenner med hele England nå, føles det som, sier Hansen etter kampen. 

Lexerød er imponert over måten de norske jentene har taklet situasjonen på. 

– Det har vært en krevende og spesiell uke. Vi har visst det har ligget der siden første kampen. Vi har gjort gode kamper mot Sveits og Nord-Irland (Seier 2-0 og 8-1), sier han.

England vant gruppen foran Norge. 

De norske jentene jubler for EM-sluttspill til sommeren. Foto: Andreas Kristoffer Berge
De norske jentene jubler for EM-sluttspill til sommeren. Foto: Andreas Kristoffer Berge