Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

En av Norges mest solgte biler blir ny

Eller gjør den egentlig det?

VW Transporter feiret tidligere i år sitt 65-års jubileum. Bilene er både klassikere og legender.

Men det er altså ikke retro og klassikere det her handler om. VW Transporter er fortsatt i høy grad i live, og har vært en av Norges mest solgte biler gjennom mange, mange år.

Shortcut

Nå er det klart for en helt ny generasjon. Den sjette i rekken og derav navnet T6. Som kort og godt betyr noe så enkelt som Transporter 6. Vanskeligere behøver det ikke å gjøres.

Skjønt ny og ny fru Blom … VW har gjort det tidligere og nå gjør de det igjen: De tar en shortcut. For T6 er egentlig ikke noen helt ny generasjon. Det er i realiteten snakk om en solid facelift. Slik sett så burde den kanskje hett T5,5 og ikke T6.

Her får VW-klassikerne nytt liv

Mer moderne

Karosseri og akselavstand er det samme som før. Mens fronten med grillen og LED-lamper er ny. Det samme er fangertrekk og frontspoiler.

Som tidligere vil  etter alt å dømme nettopp frontfangeren komme i to varianter. En enklere for rene nyttekjøretøyer og en lavere og mer påkostet variant for personbilene.

Slik ser en skisse av interiøret ut. Det skal bli både
praktisk og ergonomisk.
Slik ser en skisse av interiøret ut. Det skal bli både praktisk og ergonomisk.

Interiøret vil også få en oppgradering. Det domineres først og fremst av en stor skjerm plassert sentralt på dashbordet, men også bedre støyisolasjon og endringer av mange detaljer og noe nytt design. Ellers  tror vi at kundene fra T5 nok vil kjenne seg igjen…

En helt ny bakfanger blir også å finne sammen med baklamper med nytt design og ny lysgrafikk – for å likne de andre bilene i VW-familien og gi et mer moderne og nyere uttrykk.

Les vår test av VW T5 her: 

Helt ny først i 2020?

Bilen vil framstå som noe strammere og mer harmonisk og moderne i linjene, samtidig som den blir forbedret på mange punkter. Uansett er det her mer snakk om en stille evolusjon, enn en revolusjon.

For deg som venter på en helt splitter ny VW Transporter så må du smøre deg med litt tålmodighet. Ryktene sier at VW T7 først vil være på plass i 2020 – ifølge ubekreftede rykter.

Denne VW Transporteren er egentlig en Porsche