Blogger «Mamma til Michelle» ble gravid som fjortenåring:

Anbefaler ingen å bli ung mor

Anna Rasmussen er 18 år og tobarnsmor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anna Rasmussen (18) er bedre kjent som «Mamma til Michelle». Attenåringen driver en av Norges største blogger, og skriver hver dag om livet som tobarnsmamma for mellom 40 og 50 tusen lesere. Nå er hun også aktuell i TV 2 Bliss-programmet «Bloggerne».

– På bloggen skriver jeg om alt fra hverdagslige ting til meninger, følelser og vanskelige tider. Det er viktig for meg å få frem at det ikke er en dans på roser å være mamma. Jeg er selvfølgelig veldig glad for at jeg har ungene mine, men anbefaler ingen å bli ung mor, sier Anna. 

Gravid som 14-åring

Anna ble gravid første gang som 14-åring. Mens de fleste venninnene fortsatt var jomfruer skulle Anna plutselig bli mamma, og sommeren før Anna skulle begynne i 10. klasse ble Michelle født. 

– Det var veldig tøft å bli mamma. Hva folk rundt mener om deg har mye å si for hvordan vi har det som person, og det var ikke mye godt som ble sagt om meg da, sier Anna. 

– Jeg følte at jeg hele tiden måtte bevise at jeg var en god mor, og det tok veldig på. 

Planla ingen barn

Livet som mamma til Michelle var travelt og til tider tøft for Anna, som blogget om det hele veien. Så kom sjokket: Anna var gravid igjen! 

For fire måneder siden ble William født. 

– Han var overhode ikke planlagt! Jeg kunne kanskje gjort litt mer for å unngå det, selvfølgelig, men det kom som et like stort sjokk som da jeg fant ut at jeg var gravid med Michelle. 

Og selv om Anna denne gangen hadde god erfaring som mor, var det tøft å ta valget om å få et barn til. 

– Denne gangen visste jeg hvor tøft det kom til å bli. Men jeg visste også hvor mye glede og kjærlighet Michelle gir meg, sier hun. 

Skjermer fedrene

Anna skriver ikke mye om barnas fedre i bloggen sin, noe som er et bevisst valg fra hennes side. 

– Hittil har jeg ikke avslørt Williams pappa i bloggen min. Jeg vil skjerme både han og pappaen til Michelle. De har aldri bedt om å bli fremstilt i bloggen min, men begge er en stor del av hverdagen vår, sier Anna. 

Mister ungdomstiden

Med å bli mor så ung har Anna måtte forsake mye. I vår er vennene hennes russ, og mens de er ute og fester må Anna være hjemme etter sju på kvelden. 

– Jeg går glipp av en del fest og ungdomstid, men jeg savner det ikke. Jeg ser ikke helt hva det kan gi meg nå. Jeg kan gå ut når jeg blir eldre. Når mine barn er voksne, er jeg fortsatt ung. 

– Vil du ha flere barn? 

– Jeg postet nylig et innlegg på bloggen min der jeg skrev at jeg aldri skulle få flere barn, men det var skrevet i frustrasjon. Jeg har faktisk lyst på flere barn. Det ville vært synd om jeg som 18-åring skal si at jeg er ferdig med barn. En vakker dag, om jeg gifter meg, vil jeg ha flere barn. 

Fjerde sesong av Bloggerne har premiere torsdag klokka 20.00 på TV 2 Bliss, og kan sees når som helst på TV 2 Sumo (krever abonnement) 

Se Anna og Michelle gjeste «God morgen Norge»: