HELSINKI NESTE: Mathias Olimb gleder seg til å fortsette karrieren i Finland, men innrømmer at det er vemodig å forlate Gøteborg etter fem år. Foto: Robert Nyholm / TT / NTB scanpix
HELSINKI NESTE: Mathias Olimb gleder seg til å fortsette karrieren i Finland, men innrømmer at det er vemodig å forlate Gøteborg etter fem år. Foto: Robert Nyholm / TT / NTB scanpix

Olimb bekreftet til KHL-klubb – dobler lønnen

Mathis Olimb forlater Frölunda etter fem år. 

Oslo (TV 2): Allerede i starten av februar skrev TV 2 at 29-åringen var enig med Jokerit om en toårs-avtale, noe som viste seg å være korrekt. 

Onsdag kveld røk Frölunda ut av det svenske sluttspillet, etter å ha tapt 4-2 i kamper for Växjö. Dermed kunne endelig nordmannen, som ikke har villet bekrefte overgangen før sesongen er avsluttet, takke for seg på sin Instagram-profil etter fem år i Gøteborg. 

–  Det er deilig å slippe å komme med sånne teite svar. Ingen kommentar, og nærmest lyve om det. Samtidig er det selvfølgelig litt trist å forlate Frölunda. Det har blitt mitt hjem, og jeg har jo bodd her mer eller mindre fast i fem år. Jeg har fått mange gode venner både i og utenfor klubben, så det blir rart, sier Olimb til TV 2. 

Dobler lønnen

Flere svenske medier har skrevet at nordmannen får monsterlønn på 11 millioner norske kroner i den finske KHL-klubben, og 29-åringen bekrefter at lønnen stiger betraktelig. 

–  Jeg får jo bra betalt, men akkurat hvor mye jeg får skal du få spekulere i, sier Olimb hemmelighetsfullt. 

– Er det i alle fall en dobling av hva du hadde i Frölunda?

– Ja, det er det. 

–  Tror Jokerit passer bra

Oslo-gutten skrev under på en toårs-kontrakt for Jokerit i januar, og var egentlig aldri i tvil om at det var et riktig valg. 

–  Jeg har lyst til å prøve noe annet, det er et bra tidspunkt å prøve noe annet. Det er et knepp opp til KHL fra den svenske ligaen, og det blir en utfordring for meg. Jeg tror det kan være en klubb som passer meg, og det passer meg også bra å flytte til Helsinki som føles trygt og godt, understreker han. 

–  Du har jo vært en publikumsfavoritt i Frölunda. Hvordan har fansen vært i disse fem årene?

– De har alltid vært bra mot meg, både i med og motgang. Det er egentlig ganske spesielt her i Gøteborg. Får faktisk en high five når man går rundt i byen. Så det er noe jeg har satt pris i alle disse årene, sier Olimb. 

Et 4-2-tap for Växjö i den sjette semifinalen ble nordmannens siste kamp for Gøteborg-laget. 

–  Det har vært et tøft sluttspill med mange kamper på kort tid, for kvartfinalene gikk jo også til syv kamper. Växjö var et bedre lag enn oss enkelt og greit, understreker han. 

Nå venter det noen avslappende dager i Gøteborg før 29-åringen slutter seg til resten av landslagstroppen og «Camp Roy» i starten av neste uke. 

VM i Tsjekkia starter 1. mai.