– Jo større stjerne Ødegaard blir, jo større blir løgnene

La Liga-ekspert Petter Veland mener Martin Ødegaard bør bruke kritikken til å slå tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag skrev journalist i spanske AS, Frédéric Hermel, at Martin Ødegaard i helgen ble vraket fra startelleveren i kampen mot Conquese som følge av at han ikke har lyktes i å tilpasse seg spillet og resten av Castilla-laget.

SE INTERVJU MED HERMEL ØVERST!

– Det er et faktum
Hermel mente også at flere av Castilla-trenerne synes at laget spiller mer som et lag med ti spillere på banen enn med Martin Ødegaard som ellevtemann.

– Folk spør seg hvorfor Ødegaard ikke spilte fra start i forrige kamp. Det er fordi det er en viss bekymring for at han ikke har lyst til å trene med Castilla. Fem dager i uken trente han med A-laget i forrige uke. Kun dagen før kamp trener han med lagkameratene sine. Derfor klarer han ikke å tilpasse seg medspillerne sine. Castilla tapte da han spilte, og nå har de startet å vinne. Det er et faktum, sier Frédéric Hermel, som skrev artikkelen i AS, til TV 2 Sporten.

Den norske 16-åringens lagkamerater skal visstnok slite med å forstå seg på Ødegaards spillestil. En annen grunn til at trener Zinedine Zidane lot stortalentet hvile i søndagens kamp, er ifølge Hermel at Ødegaard gjør merkelige valg når han får ballen.

Journalist Hermel skriver dessuten at Ødegaard nekter å trene med reservelaget utenom dagen før det er kamp, selv om både Zidane og resten av trenerteamet har rådet ham til å delta på flere treninger.

– Ødegaard bør høre på rådene fra trenerstaben til Castilla. Tre ganger har de rådet ham til å trene med Castilla for å kunne tilpasse seg laget. Problemet er at han ikke vil trene med spillerne til Castilla, sier AS-journalisten til TV 2 Sporten i Spania.

Og legger til:

– Han vil bare være med Cristiano Ronaldo. Jeg vet hva jeg skriver om. Dette er virkeligheten. Han vil ikke trene med dem, og derfor får han ingen relasjoner til medspillerne. Castilla-trenerne mener at han får med ut av å trene med jevnaldrende, ikke voksne menn på 30 år som er gift og har barn, fastslår Hermel overfor TV 2 Sporten.

– Jo større stjerne, jo større blir løgnene
C Mores La Liga-ekspert Petter Veland tror påstandene i den spanske avisen kun kan skrive seg inn i rekken av spekulasjoner.

– Martin Ødegaard har ikke fått spille for Castilla den siste tiden, og da begynner media å spekulere i årsaker til det. Men Martin Ødegaard må lære seg å håndtere og leve med dette. Det kommer bare til å øke i omgang i årene som kommer. Jo større stjerne Ødegaard blir, jo større blir overskriftene og løgnene, sier Veland til TV 2 Sporten.

– Derfor må han bare finne noen mekanismer som kan stenge dette ute. Enten må han ikke bry seg og ikke lese aviser. Eller må han vise sterk psyke og bruke det som en motivasjon for å vise at ingen skal ha noe å kritisere ham for, poengterer han.

Flere Ødegaard-kritiske saker
25. mars skrev AS en sak om lagets utvikling etter at Ødegaard kom til klubben. Avisen omtalte overgangen som mer skadelig enn gunstig og gikk langt i gi Ødegaard skylden for at Real Madrids andrelag tidvis har slitt etter nyttår.

I samme stykke kunne man lese at flere av de andre spillerne hadde uttrykt misunnelse som følge av 16-åringens høye lønn og gode kontrakt.

Petter Veland tror avisen kan ha noe rett i de påstandene.

– Det vil alltid være misunnelse på sånne type B-lag. De vil alle trekke laget i samme retning, men det ligger samtidig en individuell prestisje der. Alle vil gjennom det trange nåløyet opp til Real Madrid. Derfor kan det tenkes at lagkameratene på Castilla synes det er urettferdig at Ødegaard tjener bedre og får trene med A-laget, sier Veland, og fortsetter:

– Derfor kan det oppstå gnisninger. Men til syvende og sist er det viktigste å sikre opprykket for Castilla, og derfor tror jeg trener Zidenine Zidane vil gripe inn med brannslukkingapparatet med en gang det oppstår gnisninger, mener La Liga-eksperten.

– Bør forlate Castilla om klubben ikke rykker opp
Veland tror imidlertid at Ødegaard forlater Castilla dersom Real Madrids B-lag ikke rykker opp.

– Martin Ødegaard har blitt en bedre fotballspiller i løpet av de fire månedene han har vært i Real Madrid. Du kunne se på landslagssamlingene at han har blitt en bedre fotballspiller. Han er blitt raskere i beina, i hodet og fysisk. Men dersom utviklingen skal gå i den retningen alle ønsker, så bør han enten spille med Castilla på nivå to neste sesong, eller leies ut til en annen spansk klubb. Mange talenter har gått den veien tidligere, sier Veland.

Martin Ødegaard har vært på banen i sju Castilla-kamper og scoret ett mål etter overgangen fra Strømsgodset i januar.