J19-landslaget klar for EM tross engelsk straffescoring

Gikk videre som beste gruppetoer etter uavgjort mot England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges J19-landslag er kvalifisert til EM – selv om England scoret på straffen som var det eneste som gjenstod av den ikke ferdigspilte kampen mellom England og Norge.

Se straffescoringen til England i videovinduet øverst!

Etter å ha blåst i gang kampen igjen etter straffesparket varte torsdagens kamp i 24 sekunder.

– Jeg vil gjerne gi honnør til den engelske jenten som tok straffesparket i dag. Det var en fantastisk prestasjon. Hun hadde et voldsomt press på seg, England hadde blitt slått ut om hun bommet, men hun satt ballen helt inne ved stolperoten, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

Tidligere torsdag vant Norge 8-1 over Nord-Irland, samtidig som England slo Sveits 3-1.

Da Norge spilte mot England tidligere denne uken fikk de engelske jentene straffe på overtid. Norge ledet 2-1, England kunne utlignet, men dommeren valgte å dømme frispark til Norge da spillerne beveget seg inn i sekstenmeteren før straffesparket ble tatt.

England leverte protest
Kampen endte dermed 2-1, men England laleverte inn protest til Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Protesten ble onsdag tatt til følge, og de siste sekundene av kampen ble spilt sent torsdag kveld. England scoret på straffen, men rakk ikke å score enda et mål og dermed er Norge kvalifisert til EM.

– Imponert over jentene
Om kampen mot Nord-Irland tidligere torsdag hadde Lexerød følgende å melde:

– Vi gjennomførte en veldig god kamp. Det har vært en del styr de to siste dagene og jeg er veldig imponert over hvordan jentene har taklet situasjonen. I dag var de fokuserte hele kampen, scoret åtte mål og skapte mange sjanser.