REISER TIL QATAR: Magnus Carlsen lader opp til sjakkturnering i varmere strøk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
REISER TIL QATAR: Magnus Carlsen lader opp til sjakkturnering i varmere strøk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Magnus Carlsen på «hemmelig» treningsleir

Sjekk hvor Sjakk-kongen befinner seg!

Magnus Carlsen har unnet seg en pause fra sjakk etter en hektisk start på året, med deltakelser og seiere i både Tata Steel Chess i Nederland og Grenke Chess i Tyskland.

Neste uke vil verdensmesteren være tilbake ved sjakkbrettet, når han deltar i den svært høyt rangerte turneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan.

Fabiano Caruana, Vishy Anand, Anish Giri, Wesley So, Maxime Vachier-Lagrave og Vladimir Kramnik er blant konkurrentene, i turneringen som Carlsen vant for ett år siden.

Reiste til Qatar
Turneringsstart er ikke før torsdag 16. april, men nordmannen har allerede reist østover.

Som i fjor har teamet rundt Carlsen nemlig valgt å legge inn en treningsleir i varmere strøk, og i år falt valget på Qatar.

Sammen med Carlsen er som alltid trener Peter Heine Nielsen. TV 2 kjenner til at det også er med andre spillere, som skal kunne utfordre sjakkeneren ved brettet, og hjelpe til med forberedelser frem mot Shamkir-turneringen.

Holder spilleren hemmelig
En av disse spillerne er den franske 33-åringen Lauren Freissnet, som var en av sekundantene til Carlsen i VM-matchen mot Anand i fjor, men manager Espene Agdestein vil ikke avsløre mer.

– Vi vil holde den andre spilleren hemmelig, forteller Agdestein.

Årsaken til dette er trolig at Carlsen ikke vil gi konkurrentene i Shamkir en fordel ved å avsløre hvordan type spillere han ser på åpningsteorier sammen med.  

Før har nordmann fått hjelp av spillere som legenden Gary Kasparov, nordmannen Jon Ludvig Hammer, og briten Michael Adams, som selv deltar i Shamkir.