Drammen  20150218.
Kristian Kjelling vender hjem til norsk håndball etter 14 år som utenlandsproff. Han skal spille for Drammen fra neste sesong. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Drammen 20150218. Kristian Kjelling vender hjem til norsk håndball etter 14 år som utenlandsproff. Han skal spille for Drammen fra neste sesong. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vellykket operasjon for Kristian Kjelling

Håndballstjernen ble operert for sin kneskade i Danmark onsdag.

Kristian Kjelling pådro seg en alvorlig kneskade i sin siste kamp for Bjerringbo-Silkeborg torsdag forrige uke.

Skaden kommer rett etter at Kjelling var tilbake på banen etter et tidligere skadeopphold.
Onsdag ble Kjelling operert på sykehus i Danmark.

Må belage seg på uker på krykker
– Operasjonen var vellykket. Nå blir det noen uker på krykker før opptreningen begynner, forteller Kjelling i en SMS til TV 2 Sporten.

– Det var patella-senen som var røket, og nå har de festet den igjen, forteller han om operasjonen.

Skaden er dårlig nytt for Drammen, som nylig bestemte seg for å hente Kjelling tilbake til Norge etter inneværende sesong.

Ute på ubestemt tid
Foreløpig kan Kjelling ikke svare på hvor lenge han er ute av spill.

– Tiden før jeg er tilbake kommer an på hvordan senen takler gjennopptreningen, sier Kjelling fra sykehussengen i Danmark.

Håndballekspert Randi Gustad mener skaden og operasjonen er svært nedslående nyheter for Kjelling.

– Først og fremst utrolig kjedelig for Kristian selv med en slik alvorlig skade. Ikke minst må det gi en skikkelig mental knekk at skaden oppstod i comebacket etter en lang opptreningsperiode etter en annen skade i det samme kneet.Det krever mye av en utøver å jobbe seg tilbake, men her har Kristian vist seg sterk før og jeg tror han vil være topp motivert for å yte for ny arbeidsgiver neste sesong, sier hun til TV 2 Sporten.

– Håper han rekker sesongstarten
Håndballeksperten håper Kjelling rekker sesongstarten for Drammen.

– Gledelig å høre at operasjonen var vellykket. En røket patella er en alvorlig skade, men ikke verre enn at han med en effektiv og god opptrening, kan være klar for Drammen ved sesongstart, forklarer Gustad.