Rasisme-protester etter politidrap i USA

Charleston (NTB-Reuters): Innbyggerne i Charleston i USA demonstrerer mot rasisme og politivold etter at en hvit politimann er siktet for drap på en svart mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Demonstranter protesterte onsdag mot det de mener er en kultur for politivold i den amerikanske delstaten South Carolina. De holdt skilt med tekster som «Hele verden ser på» og «Ryggen til, ikke skyt» under demonstrasjonen.

– Det er en atmosfære av rasisme i North Charleston, og vi må kvitte oss med det, sier Ramon Roane.

En hvit politimann i byen ble tirsdag varetektsfengslet og siktet for drap etter at etterforskerne hadde fått se en video der han avfyrer åtte skudd mot en svart mann som løper fra ham. Ifølge nyhetsbyrået AP har politimannen nå fått sparken.

Drapet skjedde lørdag og ble fanget opp av en forbipasserendes mobilkamera. Etter et kort basketak skyter politimannen Michael T. Slager (33) flere skudd mot offeret, 50 år gamle Walter L. Scott, som løper bortover en gressplen, viser videoen som blant andre The New York Times har publisert.

Etter det åttende skuddet faller Scott om. Få timer etter at amerikanske medier publiserte videoen tirsdag, kunngjorde myndighetene at politimannen siktes for drap. Samtidig har både FBI og det amerikanske justisdepartementet åpnet separate etterforskninger av hendelsen. (©NTB)