NYE ANKLAGER: Popkonge Michael Jackson forfølges av nye anklager etter sin død. Her i et bilde fra 1997. Foto: Stella Pictures
NYE ANKLAGER: Popkonge Michael Jackson forfølges av nye anklager etter sin død. Her i et bilde fra 1997. Foto: Stella Pictures

Påstår at Michael Jackson betalte millioner for å holde overgreps-ofre tause

Nye sjokkpåstander mot Michael Jackson.

Det har gått seks år siden popkongen Michael Jackson døde i 2009, men fortsatt stormer det rundt superstjernen.

Da han var i live ble han anklaget for en rekke overgrep mot mindreårige. Han holdt fast ved sin uskyld og ble aldri dømt.

BRYTER STILLHETEN: Wade Robson mener han fikk godt betalt for å ikke vitne mot Michael Jackson. (AP Photo/ Carlo Allegri, pool)
BRYTER STILLHETEN: Wade Robson mener han fikk godt betalt for å ikke vitne mot Michael Jackson. (AP Photo/ Carlo Allegri, pool)

Nå har det kommet nye anklager mot popidolet. Wade Robson (32) og James Safechuck (36), anklager begge Michael Jackson for å ha forgrepet seg på dem da de var barn, skriver The New York Post.

Tas opp til høring

Begge anklagene kom mer enn ett år etter Jacksons død, og det er i utgangspunktet for sent. Likevel skal sakene tas opp i en høring tirsdag, hvor det vil avgjøres om saken blir tatt videre.

Advokatene påstår at Jackson har betalt nærmere 200 millioner dollar til 20 forskjellige ofre for at de ikke skal gå videre med saken.

Robson og Safechuck skal være blant de som fikk betalt for å holde kjeft. 

– Levde i stillhet og fornektelse

I rettssaken i 2005 forsvarte Robson popkongen og sa at Jackson aldri hadde forgrepet seg på han, men at de hadde delt seng flere ganger. Nå påstår han derimot at han ble utsatt for overgrep en rekke ganger, første gang da han var syv år gammel.

– Jeg levde i stillhet og fornektelse i 22 år, sier Robson, som er koreograf for blant annet Britney Spears og Justin Timberlake, ifølge Page Six

Det var da han startet egen familie og klarte å distansere seg fra overgrepene, at han ønsket å stå fram, forteller han.

Mener han ble utsatt for 100 overgrep

Safechuck spilte inn en Pepsi-reklame med Jackson i sin barndom, og også han hevder å ha blitt utsatt for en rekke overgrep i en periode der han var mye sammen med stjernen.

Første gang skal ha vært da han var ni år gammel, og han hevder at det er snakk om minst 100 overgrep.

Safechucks far skal ha fått én million dollar for å holde tett om de angivelige overgrepene.

Avdvokatene til de to mennene hevder de har dokumentasjon på de store pengesummene som i all hemmelighet ble overført fra Michael Jacksons formue til barna, ungdommene og deres familier.