Drillo: – Halve Tippeligaen kan rykke ned 

Men disse lagene kommer til å overraske positivt i 2015.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tippeligamanager 2015

Tippeligastarten er nært forestående. Det knyttes som vanlig store forventninger til både nyopprykkede lag og de etablerte lagene som nå tar fatt på en ny sesong i landets øverste divisjon. 

– Overraskelsene kommer i bunn 
TV 2s fotballekspert og kommentator Egil Drillo Olsen mener spenningsmomentet i Tippeligaen 2015 kommer til å være kampen for å unngå nedrykk. 

– Alt annet enn at Molde vinner vil overraske kolossalt. Molde ser klart sterkest ut. Det ser imidlertid ut som om det kan komme noen overraskelser i bunnstriden. Jeg tror det blir tett i bunn. Jeg tror halve Tippeligaen kan rykke ned i 2015, sier Drillo til TV 2.

Og legger til: 

– Jeg tror  også Vålerenga vil gjøre det sterkere enn i fjor. Det må de nesten, sier Drillo om hovedstadslaget som endte på en sjetteplass i fjor. 

Vålerenga har mistet sin suverene toppscorer,  Vidar Örn Kjartansson . Daniel Braaten og jamaicanske Deshorn Brown er hentet inn i hans fravær. Mini tror dette er med å gjøre sitt til at VIF kan bite fra seg i årets serie. 

– Jeg håper og tror VIF melder seg på i medaljekampen, sier han. 

– Får VIF i gang Deshorn Brown tror jeg han kan være med på å prege Tippeligaen, sier Freddy dos Santos. 

– Tromsø ser sterke ut
Ole Martin Årst og Freddy dos Santos holder en knapp på at nyopprykkede Tromsø kan overraske i positiv forstand. 

– Det laget som kommer til å overraske mest er Tromsø. Nyopprykket lag som har vært flinke i å hente riktige spillere og vil ha en voldsom vilje og moral kombinert med gode spillere i alle ledd, skryter Årst. Han får støtte av dos Santos. 

– Det er alltid knyttet usikkerhet til et nyopprykket lag, men jeg syns Tromsø har forsterket seg lurt og ser sterke ut, sier dos Santos. 

Tromsø er tippet på en åttendeplass i TV 2s Tippeligatips. Mye av grunnen er at laget plukker mange poeng på hjemmebane.

 – Det har alltid vært tøft å reise til Tromsø og Alfheim for å plukke tre poeng. Det er en lang tur, det kan være dårlig vær og snø. Geografien blir en av Tromsøs store styrker, og det som kan gi Tromsø mange poeng i år også, sier Mini Jakobsen.  

Freddy dos Santos mener også man bør se opp for Odd - som er tippet på en fjerdeplass. 

– At Odd blir gode er ingen overraskelse, men er spent på om de klarer å ta det siste steget og være med helt inn i år.

Ser mot Vestlandet
Tidligere sportssjef i FFK og fotballekspert i Nettavisen, Joacim Jonsson, vender blikket mot Vestlandet og de to rivalene Viking og FK Haugesund.  

– Jeg håper Viking og FK Haugesund overrasker og at de gjør det bedre enn i fjor. Det bør de. Spesielt Viking bør løfte seg noen hakk fra i fjor, sier han. Og legger til: 

– Med en maksimal sesong kan både Viking og FKH blande seg inn i toppen.

Også FKHs keeper og kaptein Per Morten Kristiansen mener at araberne må ha en maksimal sesong for å kunne overraske positivt. 

– I en god sesong er vi oppe og kjemper om tredjeplassen igjen. Det er så langt vi kan strekke oss. Vi har ikke potensiale til å utfordre lagene helt i toppen av divisjonen. Supporterne i Maakeberget forlanger ikke mye, de er fornøyd med at vi preger ligaen av og til, sier Kristiansen til TV 2. 

– Jeg må nesten tro på at vi kan overraske jeg som er treneren, sier Jostein Grindhaug til TV 2. Han mener laget har gjort en god jobb etter den rufsete sesongen i fjor. 

– Vi har jobbet bra i vinter og er godt forberedt til sesongen. Vi har kvalitet til å være midt på tabellen, sier han.