De norske håndballjentene skal forsvare
gullmedaljen fra London 2012. For et par tusen kroner kan du heie dem frem til
nok en OL-medalje.
De norske håndballjentene skal forsvare gullmedaljen fra London 2012. For et par tusen kroner kan du heie dem frem til nok en OL-medalje.

OL-billettene rives bort

I løpet av 24 timer har Rio 2016 mottatt bestillinger på 750 000 billetter. Åpningsseremonien har flest bestillinger og loddtrekningen foregår i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Rio de Janeiro, TV 2) Det er 16 måneder igjen til OL fakkelen tennes på Maracana stadion i Rio de Janeiro. Og mens det jobbes på spreng for å få alt ferdig til åpningen, er bestillingen av billetter allerede kommet godt i gang. 

– I løpet av et døgn har vi fått bestilling på 10 prosent av samtlige 7,5 millioner billetter som skal selges til Rio 2016, forteller lederen for billettsalget Donovan Ferreti. 

De mest etterspurte billettene er til åpningsseremonien den 5. august 2016. Deretter følger finalene i volleyball, fotball og basketball. Idretter som ligger brasilianeres hjerte nær, og hvor de nærmest tar det for gitt at nasjonens stoltheter henter hjem gullmedaljene.


Fire faser
Da er første fase i gang. Det betyr at brasilianere eller utlendinger som bor i Brasil har muligheten til å velge 20 ulike idrettsgrener som de i løpet av april sender inn via hjemmesiden til Rio 2016.

Så følger fase to som er trekningen, hvor det avgjøres hvem som får billetter, hvor mange og til hvilke grener. Den første foregår i juni, og den andre trekkes i juli. Fase tre er åpen for alle og foregår online i oktober. Og siste mulighet er kjøpe billetter som legges ut til salg i Rio i juni. Dette er billetter som ikke er avhentet eller levert tilbake til arrangørene.

Nordmenn til Rio
Hva så med nordmenn som ønsker å reise til Rio for å oppleve OL? Jo, de må kjøpe billetter gjennom Jet Set Sports/CoSport, som har sponsoravtale med Norges idrettsforbund og er den offisielle leverandøren av OL billetter.

Det betyr at selskapet er den eneste godkjente billettleverandør som kan selge enkeltbilletter, billettpakker og velkomstpakker i Norge. Ifølge CoSport kan selv ekte olympiske billetter bli kansellert dersom de har blitt kjøpt gjennom ikke-godkjente leverandøravtaler. 

Billigst og dyrest
De offisielle billettprisene spriker fra kr 100 til kr 12 000. For en hundrelapp får du med deg maraton for herrer og kvinner. Og graver du riktig dypt i lommen kan du få billetter til åpningsseremonien den 5.august. Vel og merke om det finnes billetter å få kjøpt. Ønsker du å se det norske kvinnelandslaget i håndball, og satser på at de går til finalen, så må du ut med rundt kr 2000. Det samme gjelder for legenden og verdens raskeste mann, Usain Bolt, som skal i ilden den 14. august.