SKUFFELSE: Thomas Berntsen skriver at det vil være tidenes skuffelse om Brann ikke rykker opp til Tippeligaen. Her er Brann-trener Rikard Norling og Erik Huseklepp avbildet under oppgjøret mot Lillestrøm i fjor.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SKUFFELSE: Thomas Berntsen skriver at det vil være tidenes skuffelse om Brann ikke rykker opp til Tippeligaen. Her er Brann-trener Rikard Norling og Erik Huseklepp avbildet under oppgjøret mot Lillestrøm i fjor.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

OBOS-ligaen: –Tidenes skuffelse om Brann ikke rykker opp

TV 2 Sporten spår utfallet av OBOS-ligaen 2015. Søndag presenteres laget som vi tror vinner OBOS-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Fredrikstad - Brann på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo kl. 15.00 mandag!

Det er kun én dag til OBOS-ligaen sparkes i gang.

Denne uken har TV 2 Sporten presentere tabelltipset for OBOS-ligaen.

Søndag er vi kommet frem til laget som TV 2 Sporten tror vinner førstedivisjon.

Aldri har det vært en større favoritt til å rykke opp fra nest øverste nivå.

Her er TV 2 Sportens presentasjon av SK Brann:

1. plass:
SK Brann:
Med 90 millioner i budsjett i 1.divisjon vil alt annet enn direkte opprykk til Tippeligaen være blant tidenes skuffelser i norsk fotball.

Brann har gjennomført et generasjonsskifte i løpet av Richard Norlings korte regjeringstid på Brann Stadion. Flere av lagets sentrale spillere er unge fremadstormende spillere som vil prege norsk fotball i årene som kommer.

Likevel representerer de også kanskje den største nedturen i moderne tid for sitt kjære Brann. Disse unge gutta skal nå snu denne trenden og i løpet av kort tid bli et vinnerlag, under et vanvittig forventningspress fra det kanskje mest entusiastiske og kravstore publikum i Norge. 

Kommer Brann inn i en tidlig flytsone så vil forventningspress, folkefester på hjemme og bortebane og entusiasmen bære Brann tilbake i Tippeligaen på første forsøk. Med en trang start kan det motsatte skje.

Hvor negative spiraler fører til både høye skuldre blant spillerne og ledere som blir presset til å ta irrasjonelle beslutninger, og ingen kan forutse hvor negativiteten til slutt sender laget. Ja vi tror at de første 5-6 kampene vil bestemme om dette blir en himmel eller helvete sesong for Brann.

Vi blir ikke overrasket om det skjer forandringer i spillertroppen til Brann inn mot overgangsfristen. Pedersen er ute kanskje helt til sommeren og Karadas er skadeutsatt. I tillegg så knyttes det stor spenning til om Demidov kommer tilbake på banen, noe som er nærmere enn på lenge når han nå er i full trening.

Startoppstillingen til Brann er god nok til å kjempe om direkte opprykk, men er ikke klart bedre enn de andre antatte topplagene i divisjonen. Bredden i troppen er til en viss grad tilstede, men for mye ressurser ligger i spillere som er skadeutsatt og/eller ikke bidrar nok utpå banen. Disse midlene kunne vært brukt til å sikre et komfortabelt opprykk. I stedet blir kan nok dette bli mye mer spennende enn de fleste mellom de syv fjell ønsker.

Fjorårsplassering: 14.plass og nedrykk fra Tippeligaen etter kvalifiseringsspill.

OBOS-ligaen i altomfotball.no: Brann | Terminliste

Spillere inn: Larsen tilbake fra lån Hønefoss BK, Horwath fra Ljungskile, Nouri, Acosta, Castro(lån) fra IK Start, Udjus fra Lillestrøm.

Spillere ut: Sævarsson til Hammarby IL, Mojsov til Lierse, Badji til Istanbul Basaksehir, El Fakiri Os Turn, Nissestad, Jonsson lagt opp, Vindheim til Malmø FF, Lorentzen på lån til Åsane, Øvretveit på lån til Nest-Sotra, Askar på lån til Sarpsborg, Dramé til Hønefoss.

Antatt lagoppstilling: Horwath – Nouri, Acosta, Grønner, Demir – Skaanes, Barmen, Haugen, Larsen – Huseklepp, Castro

Nøkkelspiller: Erik Huseklepp. Kommer ikke utenom «Huse». Kanskje han finner tilbake til sitt gamle jeg på dette nivået?

Ung nøkkelspiller: Jonas Grønner. Kaptein i flere kamper tross sin unge alder. Ledertype.

Sitat: – Det ser bra ut. Foruten et par svake omganger så har vi utviklet oss, ikke minst på det fysiske.
Rune Soltvedt, sportssjef.

Målsetting: Opprykk!