MÅLFARLIGE: Ola Kamara og Christian Gytkjær vet hvor målet står. Men hvem blir toppscoreren?
MÅLFARLIGE: Ola Kamara og Christian Gytkjær vet hvor målet står. Men hvem blir toppscoreren?

Ekspertene tror en av disse blir toppscorer i Tippeligaen

Ekspertene tipper kampen om toppscorer-tronen kommer til å stå mellom disse to. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tippeligamanager 2015

Med fjorårets suverene toppscorer Vidar Örn Kjartansson på plass i Kina er det duket for en durabelig kamp om toppscorer-tittelen i 2015. Blir det FK Haugesunds Christian Gytkjær? Eller kanskje Leke James? Eller hva med Rosenborgs Pål Andrè Helland? 

Tidligere storscorer og nå TV 2-ekspert, Ole Martin Årst, ønsker seg en toppscorer fra en av de mindre klubbene. 

– Jeg synes det er gøy når toppscoreren spiller i en klubb som ikke ligger helt i toppen, og det tror jeg kan skje i år. Jeg tenker på spillere som Christian Gytkjær, Leke James eller Zdenek Ondrásek, sier han. Og velger seg ut en dansk favoritt. 

– Jeg tror Gytkjær blir toppscorer i år. 

Gytkjær scoret 15 mål på 26 kamper i fjor. Det var nest mest i Tippeligaen 2014. 

– Jeg har veldig sansen for Gytkjær. Han har noe ekstra ved seg. Han er en naturlig goalgetter, sier Drillo. 

Effektiv Kamara
En annen mulig kandidat er tilbake i Tippeligaen etter et opphold i Østerrike. Ola Kamara scoret tolv mål på 14 kamper i 2013-sesongen for Strømsgodset. Nå er 25-åringen på plass i Molde. 

– Ola Kamara er min favoritt fordi han spiller på et godt lag og fordi han har levert i Tippeligaen før, sier TV 2-ekspert Mini.  

– Jeg tror toppscoreren i 2015 blir Ola Kamara i Molde. Han spiller på det beste laget og vil komme til masse sjanser i løpet av sesongen. Han var veldig effektiv sist han spilte i Tippeligaen, og det er ingen grunn til at det skal stoppe nå, sier Freddy dos Santos til TV 2.  

Tidligere sportssjef i FFK, Joacim Jonsson mener også at kampen om toppscorer-tittelen kommer til å stå mellom Gytkjær og Kamara. 

– Spissene i Molde kommer til å score mange mål. De spiller seg til mange sjanser, så jeg holder en knapp på Kamara. Gytkjær er veldig god, men jeg tror dessverre han forsvinner til sommeren, sier Jonsson om Gytkjær. 

– Kan bli solgt
Og det er nettopp spørsmålet om hvor lenge de får beholde sin toppscorer de stiller seg også i Haugesund. For det er mye som tyder på at Gytkjær blir klubbens neste spisseksport etter Thomas Sørum, Nikola Djurdjic og Alexander Søderlund.

– Christian har vist de forrige sesongene at han kan score mål og han kommer til å score mange mål denne sesongen også. Men det spørs hvor lenge vi får beholde ham, sier FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV 2. Og legger til:  

– Det at vi mister Gyt er jo et scenario vi ser for oss, sier FKH-treneren.  

Grindhaug mener også en tidligere FKH-spiller kommer til å bite fra seg i toppscorer-kampen.

– Foruten Christian og Kamara tror jeg også Søderlund kommer til å score mange mål for Rosenborg. Og han Ogunjimi for Strømsgodset, sier han. 

– Toppscorerprisen i år er det ingen tvil om at kommer til å ende i Haugesund, sier en offensiv Christian Gytkjær i TV 2s Tippeligatips.

Helland vil ta Iversens rekord
Pål Andrè Helland har bøttet inn mål i Rosenborgs treningskamper. Senest mot Kristiansund i generalprøven før seriestart. Der scoret kantspilleren sitt ellevte mål i oppkjøringen. 

– Det var vel min femte eller sjette kamp fra start. Hvis jeg fortsetter med dette scoringssnittet i sesongen, så ryker vel rekorden til Odd Iversen, sier Helland til TV 2 etter kampen og lanserer dermed også seg selv som en kandidat til toppscorertittelen.