Her presser MC-føreren seg fram mellom en laste bil og en rekke biler i nesten 200 km/t, med politiet i hælene og en kompis som klarer seg på baksetet. Skjermdump: Liveleak.com
Her presser MC-føreren seg fram mellom en laste bil og en rekke biler i nesten 200 km/t, med politiet i hælene og en kompis som klarer seg på baksetet. Skjermdump: Liveleak.com

Her setter MC-føreren en dyster rekord – med passasjer bakpå

Sjokkerende opptak med rekordhøy fart.

Våren har kommet rekordtidlig mange steder. Og med varm sol, tørre veier og plussgrader, kommer nok også lysten til å kjøre motorsykkel, for de som har det. La oss håpe folk har vett til å kjøre annerledes enn 43-åringen Paul Roberts i England.

Hans kjøring har sjokkert både politi, publikum og rettsystemet. På det meste går det unna i 220 km/t – noe som er britisk "rekordmåling" for en MC med passasjer bakpå.  

Videoklippet er hentet fra politimannen Paul Hills. Han hadde kamera på sin politimotorsykkel, og var ute for å sjekke trafikken, da Roberts dundret forbi med sin kamerat bakpå.

Se video: Her får MC-føreren sjokk - og det er ikke rart! 

Halbrekkende fart

Roberts driver et taxi-firma i London, og var på vei til jobb på sin Kawazaki ZZR 1400. Da han kjørte inn på M11, ble han observert at Hills. 

Sistnevnte bestemte seg naturligvis for å stoppe villmannskjøringen.

Men det er letter sagt enn gjort. For med politiet på jakt, tar kjøringen til Roberts helt av. Han kjører slalom fram og tilbake mellom de tre kjørefeltene, mellom biler og lastebiler – i et halsbrekkende tempo. Alt sammen med kompisen klamrende fast bakpå!

Les også: Her drar bilen ifra – når MC-en gjør 300 km/t

Dommer en klar

Men Hills har ingen planer om å la den slags kjøring skje ustraffet. Han henger på. Etter 17 kilometer er jakten endelig over. Roberts må gi opp.

Nylig kom straffen, i Chelmsford Crown Court, skriver Metro. I England blir den betegnet som streng, og politiet er svært fornøyd. I Norge vil vi kanskje mene at dette er å slippe billig unna: 15 måneder uten lappen, bot på 400 pund, 460 pund i saksomkostninger og 120 timer samfunnstjeneste.

Oppfordringen fra oss er imidlertid klar: Kjør forsiktig der ute, alle dere på både to- og fire hjul! 

Les også: Filmer at de kjører Lamborghini i 335 km/t – så smeller det