BEDRE ENN NOENSINNE: Johan Kaggestad tror Alexander Kristoff er i stand til å vinne både Flandern rundt og Paris-Roubaix. AFP PHOTO / YORICK JANSENS
BEDRE ENN NOENSINNE: Johan Kaggestad tror Alexander Kristoff er i stand til å vinne både Flandern rundt og Paris-Roubaix. AFP PHOTO / YORICK JANSENS

Kaggestad: – Han kan vinne Flandern og Paris-Roubaix

Johan Kaggestad tror Alexander Kristoff kan gjøre det kun seks mann har klart før ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med en imponerende tempoetappe avsluttet Alexander Kristoff tredagersrittet De Panne-Koksijde med stil.

Nå tror Johan Kaggestad at 27-åringen er i stand til å vinne både Flandern rundt og Paris-Roubaix.

– Sterkere enn noensinne

– Alexander er helt suveren. Han dominerer rittet totalt. De to første spurtene var enorme - der var det ingen som hadde snøre. Så slo han Greipel på målstreken, før han kjørte sin beste tempoetappe i karrieren, sier TV 2s sykkelekspert.

Kaggestad var optimist foran de siste 12,4 kilometrene, men trodde ikke Kristoff ville levere det han gjorde.

– Han er mye sterkere enn i fjor - det viste han spesielt på tempoen. Spesielt imponerende var hvor bra han kjørte fra mellomtid og inn.

– Det var en bekreftelse på at han er sterkere enn noensinne.

Flandern-favoritt

Med ukens seiersmarsj seiler Kristoff opp som kanskje den aller største favoritten foran klassikerrittet Flandern rundt.

Se Flandern rundt direkte på TV 2 og TV 2 Sumo søndag fra klokken 12.00!

– Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal vinne på søndag. Han har en fjerde- og femteplass fra før, og har tatt nye steg. Han kjenner løypa godt, og hvis han unngår uhell er mulighetene store, sier Kaggestad.

Med seg til Flandern er det klart at Kristoff får meg seg landsmannen Sven Erik Bystrøm, men det er en annen lagkamerat som vil bety mest for nordmannens vinnersjanser ifølge Kaggestad.

– Alexander vil sannsynligvis sitte med flere Etixx- og Sky-ryttere i finalen. Da hadde det vært veldig fint om Luca Paolini fortsatt var med i front. Da kan han tette lukene til de som støter - for om Kristoff er med når de nærmer seg Paterberg, vet konkurrentene at de må kvitte seg med ham før avslutningen.

Selv om Kristoff har flere sterke konkurrenter, vil en av hans største utfordrere ikke stille til start.

– Det er ingen ulempe at Fabian Cancellara er skadet. Han er en av de med størst motor, og uten han vil sjansene øke for at det blir samlet til mål, sier Kaggestad.

Kan skrive seg inn i eksklusiv klubb

Én uke etter Flandern venter årets mest prestisjefulle klassiker. Parix-Roubaix blir kalt «helvetet i nord», og det er ikke uten grunn. Store deler av løypen går på brostein, og mange ser på rittet som ren bingo.

– Statistisk sett vil Kristoff ha dårligere mulighet i Paris-Roubaix, hvor sjansene for velt eller punktering er betydelig større enn ellers, sier Kaggestad.

Fjoråret viste hvor nådeløs klassikeren kan være.

– I fjor punkterte han i Arenberg-skogen, som er ett av mange fryktede partier i løypa. Unngår han uhell i år, er han nok med og slåss om seieren der også.

Om alt skulle klaffe for Kristoff, vil han skrive seg inn i en eksklusiv klubb av ryttere.

– Det er bare seks mann som har vunnet Flandern rundt og Paris-Roubaix samme år. Sjansen for å ta begge er altså ikke veldig stor - men med formen han viser er ingenting umulig.