KAN VINNE SAMMENLAGT: Alexander Kristoff er favoritt til å vinne Driedaagse De Panne sammenlagt før siste dag.  AFP PHOTO / BELGA / YORICK JANSENS
KAN VINNE SAMMENLAGT: Alexander Kristoff er favoritt til å vinne Driedaagse De Panne sammenlagt før siste dag. AFP PHOTO / BELGA / YORICK JANSENS

Kristoff vant og beholdt ledelsen i De Panne

Men etter målgang visste ingen hvem som hadde vunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den første av de to siste etappene i det belgiske tredagersrittet Driedaagse De Panne-Koksijde ble kjørt i formiddag.

Alexander Kristoff ledet rittet sammenlagt før dagen, og den beholdt han etter den 111,4 kilometer lange etappen.

Se sammenlagtstillingen nederst i artikkelen!

Her følger du den avsluttende tempoetappen live

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Kristoff ble utropt til vinner på etappen etter en rekordjevn spurt. André Greipel var noen få millimeter bak Kristoff, men det var så jevnt at ingen kunne skille de to.

– Sier computeren at jeg vant? Jeg vet ikke hvem som vant. Det var veldig jevnt. Kanskje det ble uavgjort, sa Kristoff før det ble bekreftet at han var de nødvendige millimeterne foran.

Seinere i ettermiddag (kl. 14.30) avsluttes rittet med en 14,2 kilometer lang tempoetappe. Kristoff har tre seire på rad i De Panne. 

– Men jeg tror ikke det blir fire på rad. Jeg er veldig fornøyd, og laget har jobbet godt. Nå må jeg tape så lite som mulig på tempoetappen. Jeg er veldig fornøyd hvis jeg havner på podiet sammenlagt, sier Kristoff.

Selv ikke målfotoet kunne skille Greipel og Kristoff, men nordmannen ble dømt foran. Det gleder TV 2-ekspert Mads Kaggestad.

– Det er umulig å se med det blotte øyet hvem som er først. Det er uansett rått av Kristoff. Greipel er en av de råeste spurterne i feltet, sier Kaggestad.

Stijn Devolder (22 sekunder) og Lars Bak (23 sekunder) følger nærmest i sammendraget. 

Kristoff fikk nemlig seks bonussekunder for seieren. Greipel fikk fire bonussekunder, mens Sacha Modolo fikk to bonussekunder.

Her er trener Stein Ørns betraktninger før tempoetappen:

– Devolder og Ytting Bak tror begge de kommer til å vinne dette her. Alexander er innenfor rekkevidde for de to. Det kommer til å bli et rotterace.

– Det kommer til å handle om sekunder. De beveger seg akkurat på grensen av hva som er hans ferdigheter på tempo. 14 kilometer akkurat så langt at det kan gå slik Alexander er på tempo akkurat nå. Han kan ende på alt fra første til femte- og sjetteplass.

– Det er veldig ugunstige vindforhold for hans kjørestil. Det blir masse sidevind og han er blant de største rytterne og fanger mye. Hvis han har vinnersjanse kommer han til å gi på det han kan.

Sammenlagtstillingen etter tre etapper:
1. Alexander Kristoff
2. Stijn Devolder +22 sek
3. Lars Bak +23
4. Sean De Bie +26
5. Sven Erik Bystrøm +32
6. Elia Viviani +54
7. André Greipel +56
8. Gerry Druyts +56
9. Sacha Modolo +58
10. Stefan Küng +58