LAGKAMERATER: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff.
LAGKAMERATER: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff.

Bystrøm skal hjelpe Kristoff også i Flandern rundt

Sven Erik Bystrøms imponerende innsats i De Panne har gitt ham plass på Katjusjas lag i Flandern rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flandern rundt sendes på TV 2 og tv2sumo.no søndag fra kl. 12.

Alexander Kristoff har stjålet overskriftene i etapperittet Driedaagse de Panne, med to seire av to mulige så langt.

Han har imidlertid blitt godt hjulpet av en annen nordmann - kameraten Sven Erik Bystrøm. 

Særlig på den første etappen var Bystrøm langt fremme, som en av seks ryttere i bruddet som til slutt gikk inn. Også da det nærmet seg spurten på etappe to var 23-åringen godt synlig i TV-ruten i forsøket på å få Kristoff i en gunstig posisjon.

Nå melder procycling.no at Bystrøm er blitt belønnet for innsatsen. Han har fått plass på Katjusjas lag i søndagens TV 2-sendte Flandern rundt.

– Sven Erik har gjort et utrolig sterkt løp her, og vi er glad for å ha ham på laget. På søndag kjører han sitt andre belgiske WorldTour-ritt og sitt første monument. Han vil gi alt for laget, sier sportsdirektør Torsten Schmidt til procycling.no.

– For meg er det helt greit. Det er stort å kjøre Flandern, men det blir hardt. Jeg skal prøve å gjøre en god jobb for Alexander, så får vi se, sier Bystrøm selv til nettstedet før den avsluttende dagen i det belgiske etapperittet.

I De Panne har Bystrøm hatt en rolle mot slutten av løpene, denne vil bli noe annerledes i søndagens klassiker.

– Når man kjører et av «monumentene» så er det litt annerledes og tøffere enn et normalt World Tour-ritt. Man skal ikke ha for store forhåpninger til at han markerer seg der, sier Bystrøms og Kristoffs trener Stein Ørn til TV 2.

– Han vil nok primært ha en hjelpefunksjon tidlig i løpet, men først og fremst skal vi bruke det som utvikling mot klassikerne der han vil ha gode muligheter i fremtiden.

Katjusjas og Norges seiershåp er selvsagt Alexander Kristoff.

Nordmannen er avhengig av god hjelp for å nå frem der.

– Flandern er et veldig vanskelig løp, og det kommer ned til hvor sterk Alexander er blitt fysisk. Det er et løp som veldig sjelden blir avgjort i en større gruppe, men hvis det blir det så har han en stor mulighet, sier Stein Ørn.

– Dersom det blir mindre grupper så blir det mer et taktisk spill, og da kommer det an på hvor bra han er fysisk. Hans fysiske nivå er bra, hvorvidt den er god nok får vi se på søndag.

Flandern rundt sendes på TV 2 og tv2sumo.no søndag fra kl. 12.