TRYGG SKIP: Thomas Ulsrud har hatt stålkontroll så langt i curling-VM. Nå nærmer det seg finalespill. Foto: REUTERS/Mark Blinch
TRYGG SKIP: Thomas Ulsrud har hatt stålkontroll så langt i curling-VM. Nå nærmer det seg finalespill. Foto: REUTERS/Mark Blinch

Norge tok ny skalp i curling-VM

Thomas Ulsrud og hans mannskap fortsetter den strålende ferden mot sluttspillet i curling-VM i Canada. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til torsdag var det Tsjekkia som fikk unngjelde.

Men tsjekkerne ga de norske favorittene hard kamp fra start og ledet 3-2 etter den fjerde omgangen.

Men de norske curlingherrene, som er like kjent for sine fargesprakende, flaggprydede bukser, som for imponerende mesterskapstitler, svarte med 3-0 i den neste.

Tsjekkerne svarte igjen, men Ulsrud og lagkameratene sørget for to nye topoengere i omgang sju og åtte, og 3-0 i omgang ni. Dermed var kampen over med 12-5 til Norge.

Tidligere onsdag feide nordmennene Italia av banen med 9-2. Norge leder dermed VM med åtte seirer og kun ett tap, det samme som vertsnasjonen Canada som Ulsrud og co. banket 9-3 tirsdag.

Men først skal Norge møte Japan og Sveits i de siste innledende kampene torsdag. Mye skal til om ikke tittelforsvarer Ulsrud tar seg greit til sluttspillet.

Det sluttspillet sendes på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo etter at TV 2 onsdag sikret seg rettighetene.

Ulsrud ledet det norske curlinglandslaget til seier i fjorårets verdensmesterskap i Beijing. Finalemotstander den gang var Sverige. (©NTB)