– Lubitz gjorde nettsøk om cockpit-sikkerhet

Dødspiloten Andreas Lubitz (28) søkte på selvmordsmetoder og informasjon om cockpitdøren. 

DØDSPILOTEN: Påtalemyndigheten mener Andreas Lubitz med vilje krasjet Airbus-flyet med 149 andre om bord. FOTO: REUTERS/Foto-Team-Mueller
DØDSPILOTEN: Påtalemyndigheten mener Andreas Lubitz med vilje krasjet Airbus-flyet med 149 andre om bord. FOTO: REUTERS/Foto-Team-Mueller

Dette er informasjon som etterforskerne har funnet i historikken på nettbrettet til Andreas Lubitz. Han skal blant annet ha søkt på selvmordmetoder og cockpit-sikkerhet. Det kommer fram i en pressemelding fra tysk politi.

Ifølge CNN skal Lubitz ha vært i kontakt med minst fem leger i tiden forut for den fatale flyturen den 24. mars.

Funnet levninger

Franske etterforskere sier torsdag at de nå har funnet levninger fra alle de 150 omkomne etter flystyrten. Det er også funnet 40 mobiltelefoner blant flyrestene, som skal undersøkes av etterforskere.

Svart boks funnet

I dag kom også nyheten om at den andre svarte boksen, som inneholder ferdskriveren er funnet.

Letemannskap har lett etter boksen som inneholder ferdskriveren i ni dager på ulykkesstedet i de franske Alpene.

Etterforskerne håper å få avdekket flere detaljer som kan forklare ulykken der andreflygeren tilsynelatende styrtet passasjerflyet i fjellsiden med vilje.

Enorm kraft

Airbus-flyet traff fjellsiden med enorm kraft med en hastighet på rundt 800 kilometer i timen og ble dermed nærmest pulverisert i Frankrike forrige uke der 150 mennesker mistet livet.

Taleregistratoren ble funnet tirsdag 24. mars, og det som framkommer der forklarer noe av hvordan annenflygeren Andreas Lubitz styrtet flyet med vitende og vilje. Men ferdskriveren er likevel nødvendig for å få et mer komplett bilde av hva som skjedde.

– Det kan være at belastningen var for stor, og at ferdskriveren ikke sender ut signaler, sa Kay Kratly i Lufthansa på TV-kanalen ARD lørdag kveld.

To svarte bokser

Fly er utstyrt med to såkalte svarte bokser, en taleregistrator og en ferdskriver. Taleregistratoren tar opp talen i cockpit, mens ferdskriveren registrerer data om flyets bevegelser.

NTB/ TV 2

Mer innhold fra TV 2