Dette er verdens dyreste piknik-stoler 

Men så får du også med mye mer "på kjøpet".

Få biler kan matche merkevaren og statusen til Range Rover. I starten var den egentlig ganske enkel og primitiv. Men eierselskapet Land Rover var flinke til å bygge image rundt bilen, i mange år nøt også Range Rover godt av å ha tilnærmet null konkurrenter. 

45 år etter at den kom på markedet første gang, markerer Land Rover jubileumet med en ny spesialutgave. Den har akkurat debutert på bilutstillingen i New York og har fått navnet SVAutobiography.

Ekstra bakseteplass

Dette er den mest eksklusive Range Roveren noensinne, noe som også gjenspeiles av prislappen som et solid hakk over vanlig Range Rover. Hjemme i England starter den på drøyt 1,5 millioner kroner. Med norske avgifter, snakker vi fort nesten det dobbelte.

Range Rover tilbyr bilen i to størrelser, de som vil ha ekstra plass i baksetet, kan velge utgaven med forlenget akselavstand. Utvendig skiller den seg ut med grill i krom. Kjøperne kan velge mellom ni farger, dessuten er det egne logoer både foran og bak på bilen.

Ny grill og egne farger er med på å kjennetegne det utvendige designet.
Ny grill og egne farger er med på å kjennetegne det utvendige designet.

Dette er vinneren av påskerennet 2013

Seter i bagasjerommet

Innvendig er det materialer fra øverste hylle. Blant annet mye aluminium. Baksetene har elektrisk justerbare bord og tilgang til eget kjøleskap. Her er det også ekstra tykke tepper, det gjelder å ta av gjørmete støvler utenfor!

I bagasjerommet har Range Rover puttet inn det de kaller "Event seats". Perfekt for piknik, eller kanskje hesteveddeløp? Setene er kledd i Windsor skinn. Her sitter man komfortabelt, og skjermet fra vær og vind, under bakluka. 

Lillebror er rett og slett barnslig morsom

Mange SUV-planer

For Range Rover blir det de kommende årene svært viktig å demme opp for en rekke nye konkurrenter som er på vei.

Flere av verdens mest eksklusive bilprodusenter har nemlig SUV-er på gang. Blant dem er Bentley, Maserati og Lamborghini. Ja, til og med Rolls-Royce sysler med SUV-planer. Dessuten skal også Jaguar inn i denne bilklassen om ikke veldig lenge.

Det betyr en helt ny konkurransesituasjon for Range Rover, som til nå har hatt en nesten unik posisjon i dette markedet.

Et av verdens mest luksuriøse bakseter er på plass, her skal det være godt å sitte.
Et av verdens mest luksuriøse bakseter er på plass, her skal det være godt å sitte.

Nå får du luksus-SUVen til rene folkeprisen

Økt salget kraftig

Range Rover har økt salget sitt kraftig de siste årene. Først med Range Rover Sport, så med kompakte Evoque som er en stor salgssuksess og har hentet en rekke nye kunder til merket.

Faren med dette er naturligvis at merkevaren kan bli utvannet. Derfor blir det viktig å skille de virkelig eksklusive modellene fra de mer folkelige. Det skal den nye Range Rover-versjonen bidra til, samtidig blir det spekulert i at Range Rover også vurderer en helt ny toppmodell som virkelig skal bli eksklusiv. Men denne ligger uansett noen år fram i tid.

Dette er luksus-SUV på billigsalg

45 år siden modellen debuterte, kommer Range Rover med spesialmodellen SVAutobiography.
45 år siden modellen debuterte, kommer Range Rover med spesialmodellen SVAutobiography.

Flere generasjoner Range Rover, her kan du lese mer om dem