Norsk stjernespiller i storform

Kristoffer "Mystic" Michelsen viste alle hvorfor han er en av profilene i Altibox-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne artikkelen er levert av Gamermag.no – et norsk nettsted med e-sport i hovedfokus.

Lørdag kveld var det duket for tredje serierunde i Counter-Strike: Global Offensive, og det var ngomg! ("no grims, only much good!") og Expert Gamings tur å spille kamp direkte på TV 2 Sumo. Nytt i ligaen denne uken er at kampene fra nå av skal spilles etter best av tre-formatet istedenfor best av én, noe som var tilfellet i de to første rundene.

Lagene som stikker av med seire på to forskjellige kart sikrer seg tre poeng.

Før det hele braket løs så tabellen lysere ut for ngomg! enn Expert Gaming. Sistnevnte stod med to tap etter to kamper, null poeng og en rundeforskjell på minus 20, noe som ga dem jumboplasseringen i ligaen. ngomg! lå på en femteplass etter seier i første runde og tap i den andre. Laget kan for øvrig skilte med å ha en av Norges beste spillere på laget i Kristoffer "Mystic" Michelsen.

Expert åpnet sterkt

Presset var størst for ngomg! ved kampstart på Overpass, som ble trukket som første kart, til tross for at de vant den første pistolrunden etter å ha startet som Counter-Terrorister. Expert Gaming utlignet umiddelbart og nærmest stjal et poeng fra ngomg! kun bevæpnet med pistoler.

Expert Gaming fikk det vanskelig mot ngomg! i lørdagens underholdende Counter-Strike: GO-kamp i Altibox-ligaen.
Expert Gaming fikk det vanskelig mot ngomg! i lørdagens underholdende Counter-Strike: GO-kamp i Altibox-ligaen.

PRØV TV 2 SUMO HELT GRATIS!

Terroristene i Expert Gaming klarte å holde på ledelsen nesten hele første halvdel, men deres 7-6-ledelse endte likevel opp som 7-8 i favør til ngomg! da de to lagene byttet sider. Overpass går for å være fordelaktig til Counter-Terrorist-siden, så ngomg! hadde et stykke å gå før de kunne sikre seieren.

Til tross for at Expert Gaming kunne gå selvsikker inn i kartets andre halvdel slet de noe med å lese ngomg!s spill. Sistnevnte vant pistolrunden og kom seirende ut av de neste fire rundene før Expert Gaming endelig fikk et poeng som Counter-Terrorister. De lå nå under 8-13, og ngomg! trengte kun tre runder for å vinne.

Expert Gaming tok imidlertid fire strake og da sto det plutselig 12-13, men da sa ngomg! at nok var nok og skaffet seg de siste nødvendige poengene på det første kartet. Stillingen ble 16-12, og de trengte bare å vinne ett kart til for å sikre seieren i oppgjøret.

Klasseforskjell

Neste kart var Inferno, et av de klassiske kartene i Counter-Strike som enhver profesjonell spiller kjenner godt til. Åpningen var ganske lik fra det man fikk se på Overpass ved at ngomg! startet som Counter-Terrorister og vant den første pistolrunden, mens Expert Gaming kom tilbake og sikret en tidlig ledelse.

Stillingen ble 4-2 før ngomg! virkelig begynte å vise hva de er gode for og med ett sto det 10-5 i ngomg!s favør. Expert Gaming, som var nødt å vinne kartet, fikk nå et stort press på seg.

Uheldigvis for Expert Gaming fortsatte Michelsens lag storspillet etter sidebyttet på kartet. Kampen endte i en knusende 16-5-seier til ngomg!, og spilleren "Mystic" birdro sterkt med sine ekstreme ferdigheter. I løpet av de 21 rundene som ble spilt fikk stjernen has på 25 Expert Gaming-spillere.

- Visste det ville bli vanskelig

Expert Gaming klarte ikke å løfte seg opp fra bunnplasseringen i denne runden, mens tre nye poeng på tabellen til ngomg! trolig flytter dem opp et par hakk så snart runden er helt ferdigspilt.

- Vi visste vi kom til å møte et godt forberedt lag på Overpass. Det er et kart vi sjelden får spilt, så vi visste at første kamp ville bli rimelig vanskelig, sa ngomg!s Paul "Vyp" Jensen etter kampen.

På spørsmål om hvilke lag de anser som tøffest motstand videre nevner Jensen både LGB og Temp.no.

- Vi har jo LGB, som er Norges beste lag, og det vil selvfølgelig bli en vanskelig kamp. Og så har du en liten underdog i Temp.no, som jeg også føler kommer til å bli en vanskelig motstander, sa han.

- Vi kan nå mye lengre

Da Jensen ble spurt om stabiliteten i laget svarte han at de ikke lener seg så mye på taktikker og trening.

- Vi spiller sjelden sammen som et lag, og stoler mer på individuelle ferdigheter som vi utnytter når vi spiller kamper. Det er lite taktikker og lite trening. Kun på det individuelle nivået kan man nå langt, og vi vet jo egentlig ikke hvor grensen går. Hvis vi eventuelt begynner å trene litt sammen kan vi jo nå mye lengre, avslutter Jensen.

Denne uken tar Altibox-ligaen påskeferie, men den 11. april blir det ny CS:GO-kamp direkte på TV 2 Sumo. Husk at TV 2s pågående e-sportkampanje gir deg 14 dager gratis TV 2 Sumo!

Les mer om Altibox-ligaen og e-sport på TV 2s e-sport-seksjon.

Andre nyheter fra Gamermag:

The Summit 3-kvalifiseringen underveis
Snipp, snapp, snute – så var alt norsk håp ute