Toyota skal snart vise fram sin nye modell Toyota RAV4 Hybrid. Den vil bli høyaktuell for norske kjøpere fra begynnelsen av 2016.
Toyota skal snart vise fram sin nye modell Toyota RAV4 Hybrid. Den vil bli høyaktuell for norske kjøpere fra begynnelsen av 2016.

Bestselger med 4x4 blir enda mer Norges-aktuell

Nå får den nemlig ny motorisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fjerde generasjon av Toyota RAV4 ble lansert i 2013, og salget gikk rett til værs. Etter årets to første måneder er den Norges nest mest solgte bil, og den aller mest solgte i sin klasse.

Nå skal den snart få en nyhet som vil gjøre den enda bedre tilpasset det norske markedet. 2. april, på bilutstillingen i New York, skal den nemlig vises fram med hybrid drivlinje for første gang.

Det er midt i blinken med tanke på avgiftssystemet her hjemme.

Les også: Toyota RAV 4: Et av de tryggeste bruktbilkjøpene du kan gjøre

Neppe ladbar

Salget av hybrider øker raskt, og i løpet av året vil det også komme en rekke nye ladbare hybrider på nybilmarkedet.

Foreløpig er det sluppet svært begrenset informasjon om den nye RAV4-modellen. Informasjonssjef for Toyota i Norge, Espen Olsen, kan derfor ikke avsløre om det er snakk om en ladbar hybrid eller ikke.

Men utifra bildet vi har fått tilgang til, og siden det ikke nevnes spesifikt, antar vi at den ikke er det.

Les også: Denne Toyotaen har vært på Sydpolen

Få alternativer

Uansett vil det være en viktig nyhet i klassen. Blant de folkelige crossovere er det nemlig kun Mitsubishi Outlander PHEV som nå kan leveres med hybrid motorisering. Den er dessuten ladbar.

Skal du ha en annen høyreist bil med 4x4 og hybridmotor, må du foreløpig lete i bilklassen over – der du finner Audi Q5 Hybrid og Lexus NX 300h.

Innvendig har RAV4 fått et betydelig løft siden forrige generasjon.
Innvendig har RAV4 fått et betydelig løft siden forrige generasjon.

Men disse har naturligvis en helt annen prislapp enn både Toyota RAV4 og Outlander PHEV.

Under 300.000 kroner

Toyotas alternativ skal etter planen lanseres i Norge i begynnelsen av 2016. Prisen kan vi ikke si så mye om nå. Vi vet heller ikke noe om effekt, utslipp og forbruk.

Men det er allerede et rikt utvalg av RAV4 å velge mellom – der prisene starter på 293.000 kroner. Da får du den med dieselmotor, forhjulstrekk og Sense-utstyrsnivå.

Toppmodellen i dagens utvalg er med bensinmotor på 150 hk, Executive utstyrsnivå og automatgir. Den koster fra 476.000 kroner.

Les testen vår av nye Toyota RAV4 her

– Aldri vært bedre

RAV4 har vært med oss helt siden 1994 – da den så dagens lys for første gang. Etter fire generasjonsskifter, har den utviklet seg mye. Og framstår i dag som et fullverdig alternativ som en familiebil.

Dagens RAV4 har  et mer sportslig design enn tidligere generasjoner.
Dagens RAV4 har  et mer sportslig design enn tidligere generasjoner.

Her er Brooms konklusjon etter stortesten nye RAV4: 

Toyota RAV4 har aldri vært bedre. Nå først er den en fullverdig familiebil og kan uten tvil fylle rollen som familiens eneste bil, både med hensyn til plass og framkommelighet. Samtidig som den er både moderne, trygg og forutsigbar.

Les også: Du kan få brukt luksus-SUV til under 300.000 kroner