Kane-feber i britiske tabloidaviser

Tror «Hurry Kane» kan score flere landslagsmål enn Rooney. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England-Litauen 4-0

For en drømmesesong det har vært for Harry Kane! 21-åringen fra Chingford har scoret 29 mål i Tottenham-drakten siden august. Spesielt etter jul har Kane vært het i Premier League. Hele 14 scoringer har det blitt på Spurs-angriperen i ligaen. Derfor var det naturlig at Roy Hodgson ga Kane en mulighet til å vise seg frem på landslaget i kampen mot Litauen på Wembley.

Kane startet kampen på benken. Han fikk se angrepstrioen Wayne Rooney, Danny Welbeck og Raheem Sterling scoret hvert sitt mål før han entret gressteppet i London. Kanskje var det et signal på at det er et tronskifte på gang i britenes angrepsrekke da Kane erstattet Rooney med 18 minutter igjen av EM-kvalifiseringskampen, for Kane levde virkelig opp til kallenavnet sitt «Hurry Kane». Angriperen brukte bare 79 sekunder (!) på å støte inn sitt første landslagsmål på seniornivå.

UTROLIG DEBUT: For Harry Kane var det en drøm som gikk i oppfyllelse. Faksimile: Daily Star.
UTROLIG DEBUT: For Harry Kane var det en drøm som gikk i oppfyllelse. Faksimile: Daily Star.

Scoringen fikk nesten samtlige avisredaktører i England til å rydde plass på bakerste side i avisen. Det er nemlig Kane-feber på balløyen.

Daily Star topper med overskriften «Kane you believe it?». The Sun mener Wayne Rooney har grunn til å være bekymret. «Coming to get Roo» er blikkfanget på baksiden. Avisen påpeker at Kane nå bare ligger 46 mål bak Rooney i landslagssammenheng.

The Times spiller på en scene i Shakespeare-stykket Henry V. «For Harry and St. George» er avisens overskrift, mens Daily Express bare nøyer seg med «Hurry Kane».

For kaptein Rooney var det en fryd å se lagkameratene sikre en 4-0-seier mot Litauen.

– Mange lag vil bli redde når de ser på laget vårt, sier han.