Tysk avis: – Medisiner mot psykisk sykdom funnet hjemme hos Lubitz

Tysk politi skal ha funnet legemidler mot psykosomatisk sykdom hjemme hos flygeren Andreas Lubitz.

Alt tyder på at Andreas Lubitz (27) styrtet flyet med 144 passasjerer om bord med vilje. (AP Photo/Michael Mueller)
Alt tyder på at Andreas Lubitz (27) styrtet flyet med 144 passasjerer om bord med vilje. (AP Photo/Michael Mueller)

Under ransakingen av hjemmet til styrmannen ble det funnet flere «legemidler til behandling av psykisk sykdom», skriver avisen Welt am Sonntag.

– 27-åringen har blitt behandlet av flere nevrologer og psykiatere, siterer avisen en høytstående etterforsker på.

Trolig ikke rusproblem

I et utdrag av avisens søndagsutgave står det også at det ikke er funnet noen tegn på at Lubitz var avhengig av alkohol eller narkotiske stoffer.

Vi oppdaterer med siste nytt i vårt livesenter.

Etterforskernes teori er at Lubitz led av depresjon og holdt problemene skjult for arbeidsgiveren Germanwings. En lege hadde skrevet ut sykemelding til ham som varte fra 19. til 26. mars. Denne hadde han revet i stykker og aldri levert til arbeidsgiveren sin.

Sykehuset i Dusseldorf har bekreftet at Lubitz var under behandling hos dem de par siste månedene, men har avkreftet at det var depresjon han led av. Etterforskere som siteres anonymt hevder på sin side at de har funnet beviser i form av personlige notater som tyder på at han var alvorlig deprimert.

Synsproblemer

 Andreas Lubitz hadde synsproblemer som kan ha gjort at han sto i fare for å miste jobben, melder New York Times. 

– Han har oppsøkt behandling for et synsproblem som kunne gjort det umulig for ham å fortsette som pilot, sier to tjenestemenn som står etterforskningen nær.

Avisen skriver at synsplagene kan være psykosomatiske og ikke fysiologiske.

I psykosomatisk sykdom kan man få en rekke fysiske symptomer som ikke går an å forklare medisinsk. Slike psykosomatiske plager kan komme etter langvarige negative følelser som sinn, frykt, tristhet og/eller stress.

Etterforskerne mener andreflyger Lubitz med viten og vilje tok med seg 149 mennesker i døden da han styrtet Airbus-flyet i Alpene 24. mars. Det skjedde etter at han hadde låst kapteinen ute av førerkabinen.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2