Nå gjør de comeback etter konkursen

Nytt håp for legendarisk bilmerke.

Konseptbilen Deauville er designet av Pininfarina, og debuterte på bilutstillingen i Geneve tilbake i 2011. Selv om De Tomaso kommer tilbake, er det helt uklart om denne noen gang kommer i produksjon.
Konseptbilen Deauville er designet av Pininfarina, og debuterte på bilutstillingen i Geneve tilbake i 2011. Selv om De Tomaso kommer tilbake, er det helt uklart om denne noen gang kommer i produksjon.

Det er tre år siden et tradisjonsrikt, italiensk bilmerke gikk over ende. 

Vi snakker om De Tomaso. Et merke som har rik historie. Mange som vokste opp på 70- og 80-tallet hadde sportsbilen Pantera på veggen på gutte- eller jenterommet. De Tomaso satset på italiensk design og amerikansk motorteknikk – og hadde suksess med det en god stund.

Store vyer

Merket har røtter tilbake til 1959, men i likhet med mange andre små bilprodusenter har det vært en kamp for tilværelsen det meste av tiden.

I 2004 gikk De Tomaso konkurs for første gang. I etterkant av det kom den tidligere Fiat-sjefen Gian Mario Rossignolo inn som ny sjef, med både store vyer og håndfaste planer. Han rakk å utvikle et par konseptbiler – så var det slutt igjen.

Italiensk superbil sto på låven i 30 år

Budkrig 

Siden har det vært nesten merkelig stille rundt De Tomaso, i alle fall utad. Det gikk en stund rykter om at BMW snuste på konkursboet og hadde planer om puste nytt liv i merkevaren, men det kom aldri noe håndfast ut av dette.

Men nå har det endelig kommet en avklaring. Etter en budkrig der både kinesiske og italienske interesser har vært inne, har sveitsiske L3 Holding til slutt fått tilslaget på konkursboet. De skal ha betalt rundt 2 millioner Euro for dette, og retten til å bruke De Tomaso-navnet.

Kan en bil egentlig bli mer firkantet enn dette?

Ansettelser

Og sveitserne later til å ha svært konkrete planer. De planlegger å starte opp produksjon i Torino, og ansette 360 arbeidere her.

Det ryktes om en ny, midtmotorisert sportsbil, sannsynligvis utviklet i samarbeid med en annen produsent. 

Framtiden til De Tomasos konseptbil Deauville (bildene) oppe i dette er ikke kjent. Det har nå gått så mange år siden den ble vist, at det nok ikke bare er å starte produksjon uten å oppdatere hele eller deler av bilen.

Nå gjør dette bilmerket comeback i Norge

Merket ble nedlagt, men nå lever det videre likevel