Hanna (26) fikk stående applaus av The Voice-mentorene

Imponerte med egenkomponert sang – og et instrument ingen hadde hørt om.

Hanna von Bergen (26) fra Oslo dristet seg til å gjøre noe i The Voice som ikke mange andre deltakere har turt: Å fremføre en egenkomponert låt på blind audition.

Hanna sang «A Cup of Tea» mens hun spilte det zimbabwiske instrumentet mbira.

Resultatet ble suksess. Samtlige av mentorene trykket på «jeg vil ha deg»-knappen underveis, og én etter én reiste seg for å gi stående applaus.

Yosef: – For meg var du bare wow!

Og det var ikke bare med knappetrykking og applaus at mentorene roste Hanna.

– Det var fantastisk å høre deg synge, og jeg kunne høre at du smilte. Jeg føler at jeg skjønte greia, sa Sondre Lerche i sin tilbakemelding.

Hanne Sørvaag ble minst like imponert.

– Jeg synes det er veldig fint hvis vi i denne konkurransen kan finne noen som er støpt i sin egen form, og det ser det ut som vi har funnet nå.

Yosef Wolde-Mariam oppsummerte Hanna ved å si at hun var «bare wow».

– Det er kjempetøft å se på, og i tillegg ser man den genuine gleden når du gjør det. For meg var du bare wow!

– Jeg synes det var dødsbra. Det var veldig sært og veldig, veldig, veldig fint. Man kunne høre en knappenål falle, og alle var fokusert på deg. Det var et ganske magisk øyeblikk, rett og slett, sa Espen Lind i sin tilbakemelding til Hanna.

Etter endt audition sto derfor Hanna overfor luksusproblemet ved å velge én av de fire mentorene. Valget falt på Sondre Lerche.

– Kjempestas

Hanna er svært fornøyd over å ha gått videre fra blind audition, og setter stor pris på mentortilbakemeldingene, til tross for at hun ikke husker alt de sa.

– Jeg var i en boble og fikk ikke med meg alt, men det er jo kjempestas. Det var gøy at det var litt positiv respons. Det er som å ha eksamen, det er veldig direkte respons. Det var også annerledes fra konserter, siden jeg ikke er vant til at publikum sitter med ryggen til meg, sier hun lattermildt til TV 2.

Hanna, som planlegger plateslipp til høsten, forteller videre at hun valgte Sondre som mentor fordi hun liker musikken hans.

– Han lager kul musikk og han står for det småsære, hvis man kan si det sånn. Det er han jeg hadde mest kjennskap til.

– Jeg prøver ikke å være rar

Mentorene stusset over instrumentet mbira. Hanna forteller at hun har et spesielt forhold til ikke bare mbiraen, men også andre afrikanske instrumenter.

– Jeg prøver ikke å være rar, men jeg synes de låter kjempefint. Kulturskolen i Fredrikstad, hvor faren min var rektor, har masse afrikanske instrumenter som jeg har blitt kjent med. Da jeg var 19 år gammel flyttet jeg til Skottland, og da var piano upraktisk å ta med, så da ble det mbiraen jeg tok med og som jeg forelsket meg i.

The Voice sendes fredager klokken 20.00 på TV 2.