Oleg Tinkov (t.v.) sammen med Rafal Majka, vinneren av klatretrøyen i Tour de France i 2014, på Champs-Élysées. Suspenderte Bjarne Riis skålte også i champagnen.
Oleg Tinkov (t.v.) sammen med Rafal Majka, vinneren av klatretrøyen i Tour de France i 2014, på Champs-Élysées. Suspenderte Bjarne Riis skålte også i champagnen.

Russisk sykkeltopp med rablebyge på Twitter

– At dere ikke skammer dere, skriver Oleg Tinkov.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han er eksentrisk, litt utenom det vanlige og garantert langt fra den gjennomsnittlige eieren for et lag i sykkelsporten.

Ingen er som Oleg Tinkov.

Tidligere denne uken suspenderte Tinkoff-Saxo-eieren sportsdirektør Bjarne Riis. Russeren bedyrer at avgjørelsen ikke ble tatt på bakgrunn av sportslige resultater eller finansielle årsaker.

I Danmark har saken naturligvis fått enorm oppmerksomhet de siste dagene. Danske BT, avisen som var først ute med nyheten, hevder at Riis ble suspendert som følger av en heftig krangel med Tinkov i kjølvannet svake prestasjoner i Tirreno Adriatico.

Russiske Tinkov er for tiden på reise i Japan. Torsdag la han ut en melding til sine følgere der han kunne berolige fansen med at «laget vil være sterkere enn noen gang denne sesongen. Vi er et superlag, og minus én vil ikke endre noe».

Timer senere gikk Tinkov i gang med mer tvitring - denne gangen på «dansk».

Se Twitter-meldingene fra Tinkov under:

I meldingene minner Tinkov sine følgere på at det var Riis som valgte å selge laget i 2013. Han går samtidig til angrep på det danske folk.

– Stopp klagingen. At dere ikke skammer dere. I en rik nasjon klarer dere ikke å finne noen som vil bruke penger på et dansk lag. Det er billig. Nå er det er russisk lag, skriver Tinkov.

Torsdagens Twitter-utbrudd er langt fra det første Tinkov har hatt. Blant andre har Edvald Boasson Hagen fått gjennomgå av russeren på mikrobloggtjenesten.

Nå gjenstår det å se om Tinkov og Riis klarer å reparere forholdet. Ifølge Ekstrabladet er det planlagt et forsoningsmøte mellom de mektige personene samme helg som Flandern rundt går av stabelen - altså neste helg.