Den
er kanskje litt glemt på det norske markedet, men Mercedes GLK gikk helt til
topps i kvalitetsundersøkelse.
Den er kanskje litt glemt på det norske markedet, men Mercedes GLK gikk helt til topps i kvalitetsundersøkelse.

Dette er SUV-en med færrest feil

I tillegg begynner den å bli billig på bruktmarkedet. 

SUV står øverst på ønskelista når veldig mange nordmenn skal kjøpe bil. Særlig har de litt mindre og kompakte modellene kommet sterkt de siste årene.

Populære som nye – og ikke minst svært populære på bruktmarkedet.

Og det er kanskje ikke så rart? De passer oss nordmenn som hånd i hanske. Høyreiste, som oftest med firehjulstrekk, med ekstra bakkeklaring fikser de både utfordrende klima og dårlige vei på en perfekt måte.

Lexus RX 400h: Luksus-SUV til folkepris

Feil valg kan bli kostbart

Når du skal ut og kjøpe SUV – ny eller brukt – skal du imidlertid være klar over at kvaliteten kan variere mye. 

Det betyr at bilholdet kan bli kostbart, hvis man velger feil bil.

Dekra er et stort tysk selskap som driver med sertifisering, produkttesting og ikke minst kjøretøykontroller, tilsvarende vår egen EU-kontroll. Det er sistnevnte kontroller som ligger til grunn for deres årlige rapport.

Den omfattende rapporten baserer seg på kontroller av mer enn 350.000 bilmodeller, på Dekras verksteder over hele Europa.

Hvilket i sin tur gir solid grunnlag for å komme med kvalifiserte uttalelser om kvaliteten på de forskjellige bilmodellene.

Nå er det SUV-klassen de har sett på, for å kåre den alle beste i nettopp denne kategorien.

Disse SUV-ene kan du prute på

– At seieren gikk til Mercedes GLK overrasket.
– At seieren gikk til Mercedes GLK overrasket.

Overrasket

- Vinneren overrasker meg,  sier Brooms egen bilekspert Benny Christensen.

Han har de siste årene fulgt nettopp feilstatistikker, kundeundersøkelser og andre kvalitetsundersøkelser fra bilbransjen nøye.

– Tradisjonelt  har biler som Toyota RAV4, Honda CR-V, Subaru Forester og Suzuki Vitara gjort det svært skarpt i SUV-kategorien. RAV4 nesten abonnerte på denne plassen i flere år.

- Vi vet jo alle at japanerne lager teknisk gode biler med jevn og høy kvalitet. I tillegg er dette ofte enklere biler, altså med færre nyvinninger og avanserte systemer - mindre "leamikk" som kan gå i stykker.

- Så ja, jeg er overrasket.

Nå skal politiet kjøre luksus-SUV

Har hatt store problemer

– Mercedes var i noen år nede i en bølgedal og hadde en del problemer med både rust og andre ting. Men så tok de grep og har gjort en god  jobb med  kvalitesikring av sine produkter. Da er det jo hyggelig at de lykkes.

– Tysk bil - tysk undersøkelse. Noe som skurrer?

– Jeg forstår hva du sikter til - men nei. Mange mener at det er slik, men grundige tyskere i hvite frakker lar seg ikke bestikke. Det er jeg sikker på.

Vi anbefaler  en sjekk i vår bruktbilguide før du kjøper bil

Viktig for Mercedes

– Hva har dette å si for Mercedes?

Mercedes GLK viser alle konkurrentene bakstussen i den nye Dekra-undersøkelsen.
Mercedes GLK viser alle konkurrentene bakstussen i den nye Dekra-undersøkelsen.

– Mye! Ikke minst hjemme i Tyskland. Men også her hjemme. Ettersom vi har så gode garantier på nye biler, tror jeg det vil ha mest å si for de som skal kjøpe brukt GLK.

– Bilen kom på markedet som 2009- modell, for øvrig samtidig med hovedkonkurrent Audi Q5. Hvorav sistnevnte har vært den desidert mest populære av de to. Brukt Mercedes GLK får du nå fra rett rundt 300.000 kroner og det finnes faktisk mange til salgs nå.

Jakten på den beste brukt-SUVen

Dyr å reparere om noe går galt

– GLK er kanskje en litt glemt bil på markedet. Mange som kjøper bil i dette segmentet tenker på Volvo XC60 og nevnte Audi Q5.  Det er mulig det litt firkantede designet ikke faller helt i smak hos alle, men nå har den i alle fall bevist at det tekniske holder mål.

– Men vær klar over at den er dyr å reparere om noe først går i stykker. Komplett servicehistorikk, god eierhistorikk og en litt godt utstyrt bil er viktig. En litt nøye sjekk av at alle elektriske funksjoner virker som de skal, av bremser og forstilling er også obligatorisk før kjøp, avslutter Broom-Benny.

Toyota Land Cruiser: Million-SUV med tømmerhogger-faktor

 

Mercedes GLK får du for rundt 300.000 kroner på bruktmarkedet nå.
Mercedes GLK får du for rundt 300.000 kroner på bruktmarkedet nå.