STOLT AV KROPPEN SIN: Steffania Ferrario deler lettkledde bilder av seg selv på sin Instagram-profil. Foto: Instagram / @steffania_model.
STOLT AV KROPPEN SIN: Steffania Ferrario deler lettkledde bilder av seg selv på sin Instagram-profil. Foto: Instagram / @steffania_model.

Den verdenskjente «plus size»-modellen (21) er mindre enn gjennomsnittskvinnen

Modellen Steffania Ferrario (21) bruker størrelse 38, og omtales derfor som «plus size».

Hun regnes som en stor jente i motebransjen. Selv om hun bruker størrelse 10 (tilsvarende en norsk størrelse 38) i klær.

Stemplet som stor

21-åringen håper modellkarrièren vil skyte fart, og at timeglassfiguren vil komme til hennes fordel. Til tross for at Ferrario ser tilsynelatende normal ut, er kroppen hennes unormal i motebransjen. Hun har blitt stemplet som «plus size».

Ferrario synes det er trist at modeller som ikke er sykelig tynne får en merkelapp i pannen. Nå vil hun endre synet på hva som er «stort».

«Jeg er en modell fullt ut. Dessverre blir man betraktet som en plus size-modell om man bruker over størrelse 36, og jeg blir ofte merket som dette. La oss ha modeller i alle størrelser, former og bakgrunner, og la oss droppe villedende merking. Jeg er ikke stolt av å bli kalt en «plus», men jeg er stolt av å bli kalt en «modell». Det er yrket mitt!», skriver Ferrario under et Instagrambilde.

Selvtillit er sexy

Hun er tre størrelser mindre enn gjennomsnittskvinnen i England. Gjennom Instagram-profilen sin vil hun vise at normale jenter er vakre, og at skjønnhet kommer med selvtillit.

«Selvtillit er det mest sexy enhver kan eie. Ikke la samfunnet sette en merkelapp på hva som er vakkert og ikke.», sier hun.