BBC bekrefter: Jeremy Clarkson har fått sparken

Top Gear-programlederen (54) fikk sparken i dag.

Jeremy Clarksons kontrakt vil ikke bli fornyet etter han slo til en produsent under en krangel om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire.

Det bekrefter BBCs sjef Tony Hall. Han forteller at det ikke var en enkel avgjørelse å sparke Clarkson.

Nå risikerer den tidligere programleder fengselsstraff etter det fysiske og verbale angrepet på kollega Oisin Tymon, skriver Daily Mail.

DEPPER PÅ TWITTER: Clarkson har oppdatert profilen sin.Nå skriver han at han «pleide å være programleder for BBC-showet Top Gear». Foto: Twitter.
DEPPER PÅ TWITTER: Clarkson har oppdatert profilen sin.Nå skriver han at han «pleide å være programleder for BBC-showet Top Gear». Foto: Twitter.

– Det er trist å meddele at jeg i dag har fortalt Jeremy Clarkson at BBC ikke vil fornye kontrakten hans. Det er en avgjørelse som var vanskelig å ta. Jeg har tatt en meget nøye vurdering av fakta, og har hatt et personlig møte med både Jeremy og Oisin Tymon, sier han i en uttalelse.

Hall forteller videre at Tymon ble sendt på sykehus etter den fysiske krangelen, og at Jeremy Clarkson tråkket langt over streken for hva som kan tillates i BBC.

– Vi trenger særegne og ulike stemmer, men de kan ikke høres for enhver pris. For min del har han gått for langt, sier Hall.

Ante ingenting i dag

Clarkson virket tilsynelatende uviten om oppsigelsen i formiddag, da han tvitret en beskjed til fansen: «Bare for å oppdatere alle, jeg har ikke hørt noenting».

Venner av Clarkson har fortalt til Daily Mail at om han fikk sparken kom han ikke til å la det forbigå i stillhet.

Top Gear er ett av verdens mest sette TV-program med 350 millioner seere verden over. BBC planlegger nå å videreføre Top Gear, som er solgt til 170 land. Nå jobbes det angivelig med å finne en erstatter for Clarkson, som har ledet programmet sammen med James May og Richard Hammond.

Nå veddes det om hvem som blir Clarksons erstatter. Englands største spillselskap William Hill og Ladbrokes har satt i gang et veddemål, og på toppen av listen ligger navn som Jodie Kidd, Chris Evans og Steve Coogan.