Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ullevål/Oslo: – Vi hadde en god sesong i fjor og ble nummer fem. Før denne sesongen har vi minuspoeng og har mistet spillere. Så det er klart det blir tøft å gjenskape femteplassen. Klarer vi en niendeplassen, er det greit. Det er i hvert fall et godt utgangspunkt, sier Frode Kippe til TV 2.

Frem mot seriestart skal TV 2s eksperter avsløre hvilke lag de tror havner hvor på tabellen når sesongen er ferdig. Vi tror Lillestrøm havner på en niendeplass i Tippeligaen 2015, og dermed akkurat klarer å passere Sarpsborg 08, Ålesund og Bodø/Glimt.

Les alle TV 2s tippeligatips her

TIPPELIGATIPSET 2015

 

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. 
8. 
9. Lillestrøm
10. Sarpsborg 08
11. Aalesund
12. Stabæk
13. Bodø/Glimt
14. Start
15. Sandefjord
16. Mjøndalen

 

Turbulent fjorårssesong
Kippe sier på sin side at klubben ikke har tenkt resultater ennå. Lillestrøm-kapteinen peker på store økonomiske problemer i klubben, som resulterte i at Lillestrøm må starte sesongen med ett poengs disfavør mot de øvrige lagene i divisjonen. Pengeproblemene tvinger klubben til å tenke på første halvdel av sesongen først.

Les mer: Lillestrøm i økonomiske problemer
Les mer: Lillestrøm må starte med minuspoeng

– Vi hadde et turbulent fjorår, og har på mange måter startet litt på nytt før denne sesongen. Vi har en del unggutter som kommer inn, så blir det spennende å se hvor bra de bli. Det blir viktig å mobilisere fra start og se hvordan vi henger med frem mot sommeren, så får vi se utover høsten hva som blir resultatet. Det er et stor sprik på hvor vi kan havne på tabellen i år, sier forsvarskjempen.

Spår Odd i toppen
På spørsmål om hvem han tror kommer til å prege endene av ligaen, lanserer Kippe en ny utfordrer i gullkampen.

– Molde er nok favoritten i år også, men jeg tror kanskje Odd vil være helt i toppen og kan kjempe mot Molde. De har hatt en god vinter og har forsterket laget, og vi vet at de er utrolig vanskelige å slå på hjemmebane. Det er vanskelig å si hvem som havner i bunn. Vi spilte nylig mot Mjøndalen. Selv om vi vinner kampen, var det en utrolig tøff kamp. Mjøndalen er et hardtarbeidende lag som kan ta mye poeng bare på innsats og vilje, sier Kippe.

Vanskelig utgangspunkt
TV 2s fotballekspert, Freddy dos Santos, peker også på pengeproblemene når han begrunner fallet fra femte- til niendeplass på tabellen.

– Med femteplass gjorde Lillestrøm sin beste sesong siden 2007. Siden den gang har Petter Vaagan Moen og Pálmi Rafn Pálmason forlatt laget. Nøkkelspillerne Kippe og Johan Andersson er i tillegg veldige skadeutsatt. I sum mener vi Lillestrøm får problemer med å følge opp fjoråret, og ender med niendeplass, sier dos Santos

Vis flere