– De vil dra meg ned fra toppen, men de kommer ikke til å lykkes

Zlatan Ibrahimovic slår tilbake mot kritikerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic (33) slo tilbake mot kritikerne fra sin plass på podiet under onsdagens pressekonferanse på Friends Arena.

– Trives på toppen
Den svenske superstjernen har fått gjennomgå de siste ukene. Rødt kort i Mesterliga-kampen mot Chelsea og utbruddet mot dommeren etter 2-3-tapet for Bordeaux har skapt overskrifter ikke bare i Frankrike, men i hele verden.

– De vil dra meg ned fra toppen, men de kommer ikke til å lykkes. Jeg trives bra på toppen. Det er der jeg skal bli værende, sier Ibrahimovic.

De siste ukers oppstyr i Frankrike var naturligvis tema på pressekonferansen i forkant av Sveriges EM-kvalik mot Moldova. Ibrahimovic tordnet mot dommeren etter en situasjon like før full tid i kampen mot Bourdaux

– I løpet av mine 15 år som spillere har jeg aldri sett en så dårlig dommer. Dette drittlandet fortjener ikke PSG, sa Ibrahimovic.

Raseriutbruddet fikk flere til å reagere i Frankrike. 

– Om han synes Frankrike er et drittland, kan han forlate landet, så enkelt er det, sa den høyreekstreme politikeren Marine Le Pen.

– Ble forbannet
Ibrahimovic beklaget senere utbruddet, men debatten har ikke stilnet av den grunn. Til tross for hard storm i media, står supersvensken støtt.

– Jeg trives bra i Frankrike. Alt om at det er ødelagt er tull. Jeg hadde ikke kommet til Frankrike, skrevet ny kontrakt eller spilt så lenge dersom jeg ikke likte det, sier Ibrahimovic.

Noen spørsmål om landslaget og spisskollega Isaac Kiese Thelin ble det plass til på onsdagens pressekonferanse. Men det meste handlet om Ibrahimovic og kontroversene. 

– Jeg hadde en situasjon mot Chelsea der jeg fikk rødt kort. Hvordan skal jeg ta det? Tre dager senere blir jeg forbannet på dommeren over en feil han gjør. Dersom man ser på begge situasjonene, så skal jeg bli mer forbannet over det feilaktige røde kortet enn den feilen dommeren gjør. Eller det er ikke en gang en feil, det er ikke akseptabelt, det er fremdeles ikke akseptabelt. Hvordan skal man tolke det? Jeg skal egentlig bli forbannet for det røde kortet, men ikke der en person skal gjøre jobben sin og gjør det på riktig måte. Det er to ulike situasjoner. En filmer der - jeg blir ikke forbannet. En gjør en feil der - jeg blir forbannet, sier Ibrahimovic.

De svenske journalistene forsøkte å lure frem et svar rundt 33-åringens fremtid på landslaget - uten hell.

– Jeg kjører på så lenge jeg kan prestere. Og dere journalister må forberede dere på hvem dere skal skrive om den dagen jeg slutter, sier Ibrahimovic.

Sverige ligger på andreplass i EM-kvalifiseringens gruppe G - fire poeng bak ledende Østerrike.