MANGLENDE STØTTE: Jonas Gutierrez kritiserer Newcastle for manglende støtte da argentineren fikk kreft. Foto: Scanpix.
MANGLENDE STØTTE: Jonas Gutierrez kritiserer Newcastle for manglende støtte da argentineren fikk kreft. Foto: Scanpix.

Gutierrez vil aldri tilgi Newcastle

Midtbanespilleren mener klubben ikke støttet ham under kreftsykdommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jonas Gutierrez var denne måneden tilbake på fotballbanen etter å ha overvunnet testikkelkreften.

Det var et rørende øyeblikk da argentineren entret banen for Ryan Taylor i hjemmemøtet mot Manchester United denne sesongen. Da tok det av på tribunen.

– Vil aldri tilgi

– Jeg har fått støtte fra folk over hele verden. Folk har støttet meg uansett hvilket lag de har holdt med - jeg har fått mye kjærlighet og støtte. Det var veldig viktig for meg å få den typen støtte da jeg var syk. Jeg må takke fansen fra over alt i verden, og fansen her har vært helt fantastiske med meg siden jeg kom til klubben, sa 31-åringen til TV 2 Sporten etter kampen.

Støtte har han imidlertid ikke fått fra ledelsen i klubben sier midtbanespilleren. I et intervju med The Telegraph onsdag kveld går argentineren hardt ut mot ledelsen i sin egen klubb.

– Jeg vil ikke være i stand til å tilgi for behandlingen de ga meg. Jeg ble operert i Argentina og de fjernet testikkelen. Rehabiliteringen etter skaden var god og undersøkelsene var positive, forteller Gutierrez til avisen.

Sjokkbeskjeden

Da han kom tilbake til England kom sjokkbeskjeden.

– Jeg kom tilbake i november 2013 og i begynnelsen av desember fikk jeg beskjed av manager Alan Pardew om at jeg kunne finne meg en ny klubb. Det ville være det beste, fortsetter Gutierrez.

– Det er klart at det så etter klubbens interesser, men jeg tror i en slik situasjon trenger du å vurdere andre hensyn. Spesielt siden jeg har spilt der i fem år før jeg fikk kreften.

Newcastle-spilleren gikk på lån til Norwich, men fikk der beskjed om at han måtte ha mer kjemoterapi siden kreften blusset opp. Gutierrez tok på ny en pause fra fotballen og var ikke tilbake før John Carver var på plass som midlertidig manager.

– Jeg ba aldri klubben om noe og betalte behandlingen selv. Det var viktigst for min egen helse, avslutter argentineren.

Gutierrez sin kontrakt går ut etter sesongen og vil ikke bli fornyet skriver avisen.