BEDRE? Kaka minner om at han slo både Ronaldo og Messi i Ballon d'Or-kåringen. (AP Photo/Keystone/Steffen Schmidt)
BEDRE? Kaka minner om at han slo både Ronaldo og Messi i Ballon d'Or-kåringen. (AP Photo/Keystone/Steffen Schmidt)

Kaká vraket Messi til fordel for Ronaldinho på drømmelaget

AC Milans tidligere stjerne Kaká minner om at han overgikk både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo da han selv var på topp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har de siste sju årene byttet på å stikke av med den prestisjetunge utmerkelsen Ballon d’Or.

Cristiano Ronaldo vant prisen i 2008, før Messi gikk til topps i kåringen de fire neste årene.

– Slo dem da jeg var på topp
Ronaldo sikret seg imidlertid prisen både i 2013 og 2014, og ingen er vel i noen som helst tvil om at Real Madrid-stjernen og Messi har vært planetens beste fotballspillere de siste årene.

Men AC Milan –og Real Madrids tidligere brasilianske stjernespiller Kaká er av en annen oppfatning.

– Jeg vant Ballon d'Or foran Ronaldo og Messi, minner Kaká om i et intervju med The Daily Mail.

Og fortsetter:

– Messi og Ronaldo vinner prisen hvert år nå, men jeg slo dem da jeg var på topp. For meg er det viktig, for jeg hadde de beste motstanderne og det er jeg stolt over i dag, sier brasilianeren, som selv stakk av med prisen i 2007.

Mener Ronaldo er bedre enn Messi
32-åringen spilte sammen med Cristiano Ronaldo i Real Madrid mellom 2009 og 2013, og mener portugiseren er en mer komplett spiller enn Messi.

– Jeg mener definitivt det. Det var fantastisk å ha Ronaldo som lagkamerat. Jeg lærte mye av ham og så hvordan han trente og spilte. Vi hadde et strålende samarbeid i Spania, og vi har fremdeles et godt forhold. Jeg er så glad for at vant Ballon d’Or i Real Madrid. Det fortjente han virkelig, for Ronaldo er en helt spesiell spiller, mener Kaká.

Etter å ha returnert til AC Milan i 2014, spiller den offensive midtbanestjernen med 87 landskamper og 29 mål for Brasil for Orlando City i MLS.

– Vil ha meg til Arsenal eller Chelsea
I intervjuet med The Daily Mail røper imidlertid den tidligere landslagsstjernen at kameratene Oscar, Willian og Mesut Özil – som spiller for henholdsvis Chelsea og Arsenal – alle forsøker å lokke ham til Premier League.

– De spøker hele tiden med meg og sier «kom å spill for Chelsea eller Arsenal». Men jeg er så fornøyd med livet her i Orlando, sier han.

Kaká blir også bedt om å sette opp «ultimate» drømmelag av The Daily Mail. Og selv om Lionel Messi har herjet for Barcelona de siste sesongene, vraker han argentineren på sitt drømmelag. På topp valgte brasilianeren Cristiano Ronaldo, «Fenomenet» Ronaldo fra Brasil og landsmannen Ronaldinho.

Her er Kakás drømmelag:

Keeper: Dida, brasil

Høyreback: Cafu, Brasil
Midtstopper: Paolo Maldini, Italia
Midtstopper: Alessandro Nesta, Italia
Venstreback: Roberto Carlos, Brasil

Midtbane: Andres Iniesta, Spania
Midtbane: Zinedine Zidane, Frankrike
Midtbane: Andrea Pirlo, Italia

Angrep: Cristiano Ronaldo, Portugal
Midtspiss: Ronaldo, Brasil
Angrep: Ronaldinho, Brasil