I STORFORM: Stefan Johansen vier fantastisk form om dagen og er en av Per-Mathias Høgmos viktigste spillere i EM-kvaliken.
I STORFORM: Stefan Johansen vier fantastisk form om dagen og er en av Per-Mathias Høgmos viktigste spillere i EM-kvaliken.

Overrasket Johansen: – Jeg aner faktisk ikke hvor målene kommer fra

Overrasket Stefan Johansen vil ta scoringsformen med seg inn i landslagsspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MARBELLA (TV 2) Det siste halvåret har vært som en drøm for Stefan Johansen.

Drømmesesong
Først var han banens beste i Norges viktige hjemmeseier mot Bulgaria. Deretter ble han kåret til Norges beste fotballspiller, og siden har han vært blant Celtics beste hver eneste gang han har dratt på seg den grønne og hvite trøyen.

I forrige uke vant han også sitt første trofé med den skotske klubben da de gikk til topps i ligacupen.

På plass på Marbella før lørdagens kamp mot Kroatia, trekkes vardøværingen frem som den kanskje viktigste brikken i laget som forhåpentligvis skal hevde seg mot Luka Modric og co til helgen.

Ifølge Johansen selv skal Ronny Deila ha en del av æren for at han nå er i sitt livs form.

- Vi har utviklet oss som lag, og selvfølgelig har jeg utviklet meg som spiller. Jeg spiller fast på Skottlands beste lag, og det er klart at spilletid gjør noe med selvtliliten. Jeg opplever en trygghet med Ronny der, og jeg stortrives der jeg er. Det er en viktig del av det hele, sier han til TV 2.

- Aner ikke hvor målene kommer fra
Stefan Johansen har alltid vært en god fotballspiller med først og fremst en slepen fot. Forskjellen nå er at han også er begynt å banke inn mål.

I GODT HUMØR: Stefan Johansen på ukas første pressetreff med landslaget på Marbella. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I GODT HUMØR: Stefan Johansen på ukas første pressetreff med landslaget på Marbella. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

24-åringen innrømmer at han er litt overrasket.

- Jeg vet ikke hvor målene kommer fra, det må være de nye skoene eller noe. Jeg aner faktisk ikke hvor de kommer fra. Jeg var en målscorer tidligere, men det er mange år siden, flirer midtbanespilleren som allikevel har en liten forklaring på scoringsformen.

- Jeg har fått en ny rolle hvor man skal bidra med mål og assist. Det er noe jeg har fått inn i spillet mitt i år, og som jeg har utviklet. Derfor er det artig å se at jeg også får det ut på banen, sier han.

Vil bidra med mer mål på landslaget
På landslaget står Johansen med én scoring. Den kom i debutkampen mot Sverige i august 2013.

 Nå håper han at han kan ta den delen av spillet med seg inn på landslaget også.

- Selvfølgelig håper jeg på det. Å bidra med assist og mål er det som avgjør kamper. Men samtidig må man ta med seg videre det som har vært bra før, sier han.

Tenker ikke på klubbytte
Som en konsekvens av gode prestasjoner kommer det også interesse fra andre og større klubber. Rykter har gått om at Premier League-klubber skal ha fulgt nordmannen.

Men Johansen er klar på at han ikke bruker en kalori på å tenke på noe annet enn det som skjer i Glasgow. 

TROR JOHANSEN TAR REKDAL-ROLLEN: tv 2s fotballekspert Mini Jacobsen hyller Stefan Johansens utvikling. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
TROR JOHANSEN TAR REKDAL-ROLLEN: tv 2s fotballekspert Mini Jacobsen hyller Stefan Johansens utvikling. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix

- Nei, faktisk ikke. Det gjør jeg ikke. Grunnen til at jeg gjør det så bra nå er at jeg trives der jeg er. Jeg er i utvikling hver eneste dag. Jeg gjør det bedre og bedre. Da ser jeg ingen grunn til at jeg skal bytte klubb. Jeg er i en klubb som vil vinne trofeer, og som har ambisjoner om å spille i Europa, sier han.

- Blir vår nye midtbanesjef
TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen er også full i lovord om utviklingen Johansen har vist de siste årene.

- Han har hatt en glimrende utvikling. Helt siden han kom til Godset har han blitt bedre og bedre. Han begynte rolig i Celtic og har hatt en fantastisk flott utvikling og er blitt en utrolig god fotballspiller, sier Mini.

Han er ikke i tvil om at Johansen er mannen som skal være sjef på den norske midtbanen i årene fremover, og sammenligner Celtic-proffens rolle med den Kjetil Rekdal hadde i glansdagene på 90-tallet.

- Sånn som han spilte mot Bulgaria er slik som vi ønsker å se ham. Kjetil Rekdal er vel den siste vi hadde av den type spillere. Nå er han også begynt å score, og viser dermed en helt ny dimensjon av spillet sitt. Han skal bli vår nye midtbanesjef, sier Mini.