Passasjerfly med 150 mennesker om bord har styrtet i Alpene

På vei fra Barcelona til Düsseldorf styrtet passasjerflyet hvor alle om bord antas omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyet er av typen Airbus A320, som tilhører selskapet Germanwings. Germanwings er Lufthansas lavprisselskap, med hovedbase i Köln i Tyskland.

Flyet, som var på vei fra Barcelona til Dusseldorf, hadde 144 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord, hvorav to piloter, ifølge en uttalelse fra Germanwings. Flyet styrtet i de franske alpene.

RUTEN: Denne skjermdumpen fra Flightradar viser hvor flyet forsvant.
RUTEN: Denne skjermdumpen fra Flightradar viser hvor flyet forsvant.

Det var ingen franskmenn om bord i flyet, de fleste var fra Tyskland, Spania og Tyrkia. 45 av passasjerene er spanske. Ifølge den spanske avisen La Vanguardia er 16 tyske skoleelever og fire lærere blant de omkomne.

Sendte ikke nødsignal

Flyet forsvant fra radarskjermene cirka klokken 11.00. Tyske myndigheter sier det ikke er noen umiddelbare tegn på at flyet utsatt for et terrorangrep.

Opprinnelig ble det meldt at flyet sendte et nødsignal ved 10.47-tiden, men ved 15-tiden tirsdag melder franske medier at nødmeldingen kom fra tårnet på flyplassen, som ikke fikk kontakt med flyet.

Nyhetsbyrået AFP melder at flyet ikke sendte nødsignal før det styrtet.

Utilgjengelig fra bakken

Store styrker er på vei til ulykkesstedet. Flyet styrtet i fjellene i Estrop, som er et yndet turistmål for fotturister. Ifølge nyhetsbyrået AFP ligger flyvraket på et sted som er utilgjengelig for kjøretøy på bakken. 

Ordføreren i den lokale kommunen La Seyne Les Alpes, Francis Hermitte, sier til den franske nyhetskanalen BFMTV kommunen gjør klar den videregående skolen for å ta imot de omkomne.

Han sier det bare er mulig å komme seg til stedet i helikopter, og at det vil ta flere timer å komme seg dit til fots.

Det finnes øyevitner til flyet like før styrten. Ett av dem sier til BBC at han reagerte på at flyet fløy svært lavt.

PÅRØRENDE SAMLER SEG: Flyplasspersonell tar seg av en kvinne som venter på informasjon om flyet som styrtet. Foto: AP Photo/Frank Augstei
PÅRØRENDE SAMLER SEG: Flyplasspersonell tar seg av en kvinne som venter på informasjon om flyet som styrtet. Foto: AP Photo/Frank Augstei

Bra vær

Tirsdag midt på dagen er været bra i det området der flyet er observert.

Det er ventet snø i fjellet utover ettermiddagen og kvelden, og temperaturen synker fra rundt null til ned mot minus ti grader.

– Det går kraftige tordenbyger lenger sør i Middelhavet, men det er ikke noe med værforholdene langs ruten flyet fulgte som burde skape problemer, sier Storm-meteorolog Frode Korneliussen.

Nedbøren fortsetter onsdag.

– Da er det ventet enkelte kraftige snøbyger, forteller Korneliussen.