Her blir Tesla solid frakjørt 

Får tyn av Audi RS7 ... Se video:

Den røde Teslaen skal på papiret være en del raskere enn en Audi RS7. Men i dette videoklippet, er det den tyske bilen som stikker fra. Foto: Youtube
Den røde Teslaen skal på papiret være en del raskere enn en Audi RS7. Men i dette videoklippet, er det den tyske bilen som stikker fra. Foto: Youtube

Etter at Tesla slapp sin nye ekstrembil – den nye Model S med 700 hk og dual drive – har en måttet lete ganske grundig for å finne lignende biler som kan matche ytelsene.

Den amerikanske elbilen suser lydløst fra 0-100 km/t på rundt 3 sekunder.

Tesla-fansen ynder å poengtere at omtrent hver eneste bil som omtales som rask, ikke kan måle seg med en Model S P5 D. Og ofte har de rett. 

Men i dette tilfellet vi viser til her, tar de faktisk feil.

Les også: Tesla Model S Dual Drive: Dette kan være tidenes bilkupp

Tøff motstand

Det er svenske Auto, Motor og Sport (AMS) som har gitt Teslaen en skikkelig tøff motstander å bryne seg på. På startstreken står den nemlig nemlig ved siden av en Audi RS7. 

Audi-verstingen ligner egentlig ganske mye på Model S – i formen. Det er et kombi-karosseri, eller firedørs coupe som de ynder å kalle den, på omtrent samme størrelse. 

Tyskeren har også firehulstrekk – og ekstrem motorisering. Men mens Model S suser avgårde uten en lyd fra kraftkilden, er det vellyd fra den åttesylindrede motoren i RS7.

Les også: Snart kommer Tesla med SUV

Ikke fulladet

I videoklippet settes bilene opp mot hverandre – og overraskelsen er stor, når Teslaen blir grundig frakjørt.

AMS spekulerer i om det kan være noe galt med "deres" bil, som de har fått utlånt av Tesla i Norge.

De forklarer at Teslaen ikke var fulladet (hadde bare 170 km rekkevidde da de startet), og at det kanskje kan være årsaken.

I utgangspunktet skal nemlig Model S være raskere på denne øvelsen. RS7, med 560 hk, trenger 3,9 sekunder til 100 km/t.

Les også: Audi RS7: Denne råtassen spesialtilpasses for Norge

Gjorde nye tester

I kommentarfeltet i artikkelen, skriver AMS at de senere har gjort nye tester, der Teslaen var fulladet. Men hvordan det gikk, har de ikke skrevet noe om.

Det de HAR sagt, er at de flere ganger også testet akselerasjonen fra 100 km/t til 200 km/t (på avstengt vei). Og her var resultatet det samme – hver gang. Audien var uten tvil raskest.

AMS lover at det skal komme flere videoer fra testingen. Så det er bare å følge med! 

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

Spiller ikke videoen på mobil/lesebrett? Klikk her

Les testen av nye Audi A7 her