Manchester United-stjerne: – Måtte nesten gråte da jeg så Messi mot Manchester City

Ander Herrera forteller om sin enorme beundring for Lionel Messi og hvorfor han holder seg unna Wayne Rooney i Manchester United-garderoben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en litt treg start på sesongen, har midtbanespilleren Ander Herrera svart med storspill for Manchester United de siste kampene.

Se Messi herje med City øverst!

Spanjolen som ble hentet for 290 millioner kroner fra Athletic Bilbao spilte nok en gang en solid kamp da Manchester United søndag slo erkerival Liverpool 2-1 på Anfield.

– Måtte nesten gråte da jeg så Messi
I et stort intervju med storavisen El Pais forteller Manchester United-stjernen om sin tid på Old Trafford – og om sin enorme beundring for Barcelonas Lionel Messi.

– Forrige gang jeg gråt? Jeg måtte nesten gråte da jeg så Lionel Messi mot Manchester City forrige uke. Men jeg blir veldig lett emosjonell, sier 25-åringen i intervjuet.

Selv om favorittspilleren Lionel Messi spiller i Spania, angrer ikke Herrera på at han byttet ut La Liga til fordel for Premier League i fjor sommer.

– Premier League er den beste ligaen å oppnå suksess i, for i England er folk mer tålmodige med deg. I spania er det mye styr og press fra media og fansen, konstaterer han.

Holder seg unna Wayne Rooney
Herrera sier at han bare trives mer og mer i Manchester United. Men én spiller forsøker han å holde seg unna.

– Wayne Rooney er en svært utadvendt type og forsøker alltid å fornærme Spania. Derfor vil jeg helst snakke med ham om fotball, fordi han liker boksing og kunne plutselig finne på å utfordre meg, sier en spøkefull Herrera, før han blir litt mer alvorlig:

– Jeg har stor respekt for spillere som Wayne Rooney og Michael Carrick, men David de Gea har fortalt meg at hierarkiet i garderoben var annerledes før. Da regjerte Rio Ferdinand, Paul Scholes og Ryan Giggs, poengterer han.

Forsvarer van Gaals spillestil
Men også Manchester United har en klovn i garderoben.

– Den største spøkefuglen er nok Ashley Young. Men vi spansk-talende spillere har en bedre form for humor. Vi liker å spøke om klisjeér fra våre hjemland, sier Herrera.

Manager Louis van Gaal har fått mye kritikk for sin spillestil denne sesongen. Herrera forsvarer imidlertid sin sjef.

– Van Gaal elsker å spille ballbesittende fotball og ikke ta noen risikoer med tanke på balltap. Han ønsker at vi holder ballen i laget lenge, fordi det da vil åpne seg rom vi kan utnytte. Og spillerne i Manchester United har kvalitetene til å slå de rette pasningene, mener Herrera.