Henriksen matchvinner på overtid

Nordmannen viser prov på kjempeform foran landslagets møte med Kroatia.

MATCHVINNER: Markus Henriksen scoret det avgjørende målet for AZ Alkmaar da de slo Cambuur 2-1 lørdag.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Markus Henriksen avgjorde for AZ Alkmaar ett minutt på overtid i 2-1-kampen hjemme mot Cambuur i nederlandsk fotball lørdag.

På kanten av 16-meteren dunket nordmannen til på et innlegg fra Simon Poulsen og ble matchvinner.

Det var Henriksens sjette seriemål for sesongen. Hans forrige kom i 2-4-tapet for serieleder PSV Eindhoven forrige måned.

Trønderen er blant landslagssjef Per-Mathias Høgmos utvalgte i Norges tropp til bortekampen mot Kroatia i EM-kvalifiseringen 28. mars.

Alkmaar tok lørdag ledelsen ved Nemanja Gudelj etter tolv minutter. Han scoret fra straffemerket. Cambuur slo tilbake da Bartholomew Ogbeche utlignet etter litt over én times spill.

Oppgjøret virket å ende uavgjort, men i aller siste liten dukket Henriksen opp og sørget for at Alkmaar tok sin første seier på tre kamper. Nordmannens lag sto med to strake tap før lørdagens trepoenger. (©NTB)